Quantcast

Ο Ελληνας πρώην πρωθυπουργός που περίμενε τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο για διακοπές

Ανήσυχος για την πορεία της υγείας του φίλου του - πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου - Ξαβιέ Μπετέλ, αλλά και προβληματισμένος για τη μεγάλη πιθανότητα ακύρωσης των κοινών τους καλοκαιρινών διακοπών ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Ο ηγέτης του Μεγάλου Δουκάτου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Εχει ελαφρά συμπτώματα και ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι, ενώ σε 10ήμερη καραντίνα τέθηκε και ο σύζυγός του, Ντοτιέ Ντεστενέ.

Οπως αναφέρει η «Δημοκρατία», ο «πρώτος κύριος» του Λουξεμβούργου ενθουσιάστηκε από τη γνωριμία του πέρσι τον Αύγουστο με τον κ. Σαμαρά, όταν ο πρώην πρωθυπουργός τους ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης και τους πρόσφερε ελαφρύ γεύμα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μπετέλ και ο σύζυγός του είχαν αποκαλύψει σε κοινό φίλο με τον κ. Σαμαρά ότι δεν έβλεπαν την ώρα να γυρίσουν στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντως με τη «Δημοκρατία», ο πρώην πρωθυπουργός ελπίζει πως οι δύο επισκέπτες θα τηρήσουν κανονικά το πρόγραμμα των διακοπών τους μετά τη λήξη της καραντίνας και ότι η αναστάτωση στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των τριών τους είναι μόνο προσωρινή.