Ο ΠτΔ δεν υπέγραψε τα Διατάγματα για τη Δικαιοσύνη - Από μηδενική βάση οι διαδικασίες - Για υποκρισία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε ανυπόγραφα τα Προεδρικά Διατάγματα για τον ορισμό των νέων ανώτατων δικαστικών που είχε αποστείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν αυτού οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από το μηδέν για την επιλογή νέων Ανώτατων Δικαστών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας είχε κρατήσει στο… συρτάρι τα Προεδρικά Διατάγματα, που θα έπρεπε  να είχαν υπογραφεί τη  Δευτέρα 01.07.2019.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλη μια απόδειξη της υποκρισίας

«Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την μη υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας».