Quantcast

Παναγιωτόπουλος: Ειλημμένη η απόφαση για δεύτερο ναύσταθμο στην Κρήτη στο πρότυπο της Σαλαμίνας

Την ειλημμένη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για δημιουργία νέου  ναυστάθμου στην Κρήτη που θα ενισχύσει την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε από τη Βουλή  ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Βουλή.

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες τις οποίες η Realnews έχει καταγράψει ήδη από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή είπε ότι ο νέος ναύσταθμος θα φιλοξενεί πλοία και υποβρύχια του ελληνικού στόλου σε μόνιμη βάση και θα δημιουργηθεί με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας.

Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι μια τέτοια απόφαση απαιτεί πολυετή προσπάθεια , πιθανόττατα χρόνια , επέμεινε ωστόσο ότι η σχετική απόφαση όμως ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού στη πολιτική ηγεσία που την έκανε δεκτή.

Η συζήτηση είχε επανέλθει στο τραπέζι τους τελευταίους μήνες έπειτα και από τα όσα συνέβησαν με το Oruc Reis , με την ελληνική πλευρά να αναζητά ναύσταθμο ο οποίος θα δίνει δυνατότητα στα ελληνικά πολεμικά πλοία για ταχύτερη προσέγγιση τηξς περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.