Quantcast

Παππάς στον Realfm 97,8 για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη: Η διάταξη δεν πρέπει να είναι ευάλωτη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, δήλωσε σχετικά με την κατάθεση μήνυσης εναντίον της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα πως «εκπροσωπώ το κόμμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, διότι έγινε μια γενικευμένη κατηγορία.

«Δεν γίνεται μήνυση να κάνει το κτίριο του κόμματος και τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έπρεπε να απαντηθεί και σήμερα θα λάβουν εξώδικο η εφημερίδα Manifesto, o Ελεύθερος Τύπος και ο κ. Πρετεντέρης γιατί συνέδεσαν άμεσα το πρόσωπό μου με αυτή την κατηγορία. Οι νομικοί μου και οι συνεργάτες μου εξετάζουν κι άλλα δημοσιεύματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα δούμε τι άλλα μέτρα θα λάβουμε».

«Γίνεται ειδικό δικαστήριο για ένα πλημμέλημα και μάλιστα για μια υπόθεση που καταφανώς το δημόσιο έχει ωφεληθεί. Το δημόσιο εισέπραξε λεφτά, δεν δαπάνησε» σχολίασε και πρόσθεσε:

«Το ΕΣΡ με ομόφωνη απόφασή του στηρίχθηκε στον διαγωνισμό μας για να αποτιμήσει τις άδειες και το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών κατά της απόφασης του ΕΣΡ, βάζοντας ταυτόχρονα και συνταγματική βούλα στο κρυστάλλινο της διεξαγωγής του διαγωνισμού».

Σχολιάζοντας την απάντηση Καλογρίτσα – Λοβέρδου στη μήνυση που κατέθεσε, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Στη μήνυση Καλογρίτσα μού αποδίδονταν τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η Ν.Δ. έφερε στην προανακριτική επιτροπή μόνο ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα και, τελικώς, με παρέπεμψε μόνο για το πλημμέλημα, αποσύροντας το κακούργημα. Ο κ. Καλογρίτσας, ή μάλλον καλύτερα ο κ. Λοβέρδος παραβιάζει ανοιχτές θύρες».

Ερωτηθείς για το «μπλόκο» στο νέο κόμμα Κασιδιάρη απάντησε ότι «θα ήταν ευκταίο, θα ήταν επιθυμητό, υπάρχει η προϋπόθεση να είναι συνταγματικά θωρακισμένη η όποια διάταξη έρθει στην Βουλή. Να μην είναι ευάλωτη γιατί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως αντιλαμβάνεστε. Και δεύτερον, να δείχνει προς την κατεύθυνση αποκλεισμού συγκεκριμένης αμφισβήτησης της δημοκρατίας μας, δηλαδή την ακροδεξιά, τον ρατσισμό, τον ναζισμό κτλ. Δεν μπορεί να υπάρχει μια ευρεία διάταξη που να χωρά οτιδήποτε μέσα γιατί δεν θα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Είμαστε στη φάση διαμόρφωσης της τελικής πρότασης και εμείς και νομίζω ότι ενδεχομένως υπάρξει περιθώριο να υπάρχουν συγκλίσεις, χωρίς να είμαι πολύ αισιόδοξος».

«Πρέπει να είναι και τα ρατσιστικά εγκλήματα στην προμετωπίδα της σκέψης του νομοθέτη. Η ευρεία αναφορά είναι επικίνδυνη. Όπως έχει δεν ψηφίζεται, όχι» επεσήμανε.

Για τις εκλογές τόνισε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα κάνει τα απόρρητα ρητά, τα αδιευκρίνιστα διευκρινισμένα, να καταπολεμήσει με αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Το πρόγραμμά μας είναι μια συνεχής διαδικασία, υπάρχουν εξελίξεις».

Τέλος σχετικά με τις υποκλοπές υποστήριξε ότι «αποδεικνύεται ότι αποτέλεσαν εργαλείο στα χέρια του κ. Μητσοτάκη για την εφαρμογή των πολιτικών της ανισότητας». Για τον δε κ. Φλώρο ανέφερε ότι για να παρακολουθείται έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη και ότι η απόφαση της διατήρησής του στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων έχει ενδεχομένως ως «συγκολλητική ουσία άλλου είδους αλληλεξαρτήσεις». Κατά τον ίδιο, «μας ανησυχεί που ο κ. Φλώρος δεν έχει απευθυνθεί στην ΑΔΑΕ, δεν έχει κάνει μήνυση στην ΕΥΠ και δεν έχει κινηθεί νομικά σε κανένα επίπεδο ώστε να διαπιστώσουμε ως πολίτες ότι ο άνθρωπος του οποίου η δημοκρατική μας πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων έχει γίνει ή δεν έχει γίνει στόχος επίθεσης».