«Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook παρουσίασε ως νέους διορισμούς τους επαναδιορισμούς των μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούσαν ήδη στο γραφείο του κ. Κοντοζαμάνη ως υφυπουργού Υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Κοντοζαμάνης, σημειώνει η ΝΔ, με τον ανασχηματισμό τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και αντιστοίχως οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο γραφείο του επαναδιορίστηκαν στη νέα τους θέση. «Η θητεία των μετακλητών υπαλλήλων, ως όφειλε να γνωρίζει ο κ. Πολάκης, λήγει ταυτόχρονα με την απώλεια της ιδιότητας του μέλους της Κυβέρνησης στο γραφείο του οποίου έχουν τοποθετηθεί.», επισημαίνει η ΝΔ.

«Μια που άνοιξε μέσω fake news το θέμα των μετακλητών, των συνεργατών και των διορισμών ο κ. Πολάκης, ας του θυμίσουμε τα πραγματικά δεδομένα: Ο κ. Κοντοζαμάνης έχει στο γραφείο του 6 μετακλητούς (ενώ δικαιούται 8) και 6 αποσπασμένους (ενώ δικαιούται 10), συνολικά δηλαδή έχει 12 συνεργάτες. Από την άλλη, ο κ. Πολάκης είχε 10 μετακλητούς και 10 αποσπασμένους, συνολικά δηλαδή 20 συνεργάτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.