Quantcast

Παρέμβαση Μεϊμαράκη στην Ολομέλεια του ΕΚ για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τη σημασία της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Σώματος, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίσει ότι τρίτες χώρες, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Τουρκία, δεν θα εντάξουν την περιοχή αυτή στη σφαίρα επιρροής τους και υπογράμμισε την ανάγκη πιστής τήρησης όλων των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, που πρέπει να συνοδεύουν τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Γιατί, όπως τόνισε, «η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνεπάγεται μόνο δικαιώματα, αλλά και αυστηρές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, με στόχο την προστασία των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών».

«Ο σεβασμός των κανόνων που διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η αρχή της καλής γειτονίας και η πιστή και αυστηρή τήρηση των διεθνών συμφωνιών, είναι αδιαπραγμάτευτα», είπε, καταλήγοντας.