Quantcast

Πατέλης στον realfm: Η κυβέρνηση φρέναρε την προσπάθεια δύο τραπεζών να πετύχουν έγκριση για μπόνους σε στελέχη τους μέσω ΤΧΣ

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση φρέναρε την προσπάθεια δύο τραπεζών, να πετύχουν έγκριση για μπόνους σε στελέχη τους, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προχώρησε μιλώντας στο realfm 97,8  και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου,  ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Επίσης, ο κος Πατέλης έκανε γνωστό ότι με διάταξη δεν πρόκειται να δοθούν μπόνους στις τράπεζες λόγω της οικονομικής κατάστασης.

“Το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ ρυθμίζει τη διαδικασία με την οποία το κράτος θα βγει από τις τράπεζες διότι δεν υπάρχει λόγος να είναι εκεί. Έχει πληρώσει πολύ ακριβά την παρουσία του στις τράπεζες πχ να θυμίσω την ιστορία με την Αγροτική Τράπεζα. Μάθαμε ότι δύο τράπεζες πήγαν πίσω από την πλάτη μας και έκαναν αίτηση στο ΤΧΣ να εγκρίνει bonus φέτος για τις χρήσεις του 2020-2021 για τα στελέχη τους και αυτό πριν καν ψηφιστεί ο νόμος. Εμείς λέμε λοιπόν “όχι” και τροποποιούμε τη διάταξη ώστε να μην υπάρχει bonus στις τράπεζες φέτος, ο κόσμος υποφέρει όπως είπαμε πριν και πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί” τόνισε ο κ. Πατέλης.