Quantcast

Πατούλης στον realfm: Πώς θα προωθήσουμε τον τουρισμό Υγείας

"Στην μετά - Covid εποχή, στην οποία όλοι πιστεύουμε ότι θα έρθει και με τον εμβολιασμό. Η ΕLITOUR είναι το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει ενώσει όλες τις μεγάλες υγειονομικές δομές που θέλουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό Υγείας, με στόχο να προσελκύσουν υγιείς ή και ασθενείς ανθρώπους από την παγκόσμια κοινότητα εδώ στην χώρα μας" δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕLITOUR και Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Η σύμπραξη με την Enterprise Greece, που ξέρουμε ότι είναι ένας φορέας προσέλκυσης επενδύσεων του υπουργείου Εξωτερικών, θα δημιουργήσει μια νέα διαδικασία της δυνατότητας που έχουμε όλες αυτές τις δομές με το αξιόμαχο υγειονομικό προσωπικό και να διαφημίσουμε τις δυνατότητες που έχουμε και για τη φιλοξενία" πρόσθεσε.

"Για να σας δώσω μια τάξη μεγέθους μια εμφύτευση δοντιού στη Βόρεια Αμερική κοστίζει 7.000 δολάρια και εδώ στην Ελλάδα 1.000 δολάρια με τον ίδιο τρόπο ποιότητας και πιστοποίησης" σημείωσε.

"Άρα έχουμε στοιχεία εξωστρέφειας, είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί με υπομονή" συμπλήρωσε.

"Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε το χωριό Υγείας εδώ στην Αττική, ένας χώρος που 12 μήνες τον χρόνο θα μπορεί αν φιλοξενεί από τα βόρεια της Ευρώπης αλλά και από όλον τον κόσμο ανθρώπους" περιέγραψε.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MοU) για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, οι οποίες θα προωθούν την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό για τον τουρισμό υγείας, υπέγραψαν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας-ΕLITOUR.