Quantcast

Πιερρακάκης: «Το δίλημμα είναι το παρελθόν ή το μέλλον»

Άρωμα προεκλογικής περιόδου είχε ο χαιρετισμός του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε εκδήλωση, στο Ηράκλειο, για την κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Σε εκδήλωση, στο Ηράκλειο, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, παραβρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του, εκτός από τις ευχές για το νέο έτος, αναφερόμενος στην εκλογική χρονιά που είναι το 2023 «το δίλημμα είναι το παρελθόν ή το μέλλον και σ' αυτό θα απαντήσουμε μαζί».

Μιλώντας για την άριστη - όπως είπε - συνεργασία με τον κ. Αυγενάκη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά - όπως χαρακτήρισε - που έγιναν τα τελευταία τρισήμιση χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καλώντας όσους έχουν κοινό όραμα για το μέλλον, να «αφήσουν πίσω ότι έγινε πριν 50,60 ή 100 χρόνια». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «η πολιτική πρέπει να αφορά περισσότερο το γιο μου και λιγότερο τον πατέρα μου. Πρέπει να αφορά τον κόσμο που θα μεγαλώσει, τα παιδιά μας που θα μεγαλώσουν και όχι το τι έγινε 50, 60,100 χρόνια πριν. Πρέπει να εμπνευστούμε από αυτό, αλλά όλους εμάς που μπορεί να μην ξεκινήσαμε από το ίδιο σημείο αλλά πάμε προς το ίδιο σημείο αυτό μας συνδέει. Το ότι θέλουμε μια άλλη Ελλάδα, ότι θέλουμε μια χώρα πρέπει να πας εκεί που της αξίζει».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του πρώτου στα Βαλκάνια Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου με έδρα τη Ραφήνα, προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα αλλάζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι στο χέρι μας η τετραετία που λήγει που να μην είναι ο επίλογος, αλλά ο πρόλογος μιας επόμενης ισχυρότερες κυβέρνησης. Για να είναι ο πρόλογος, πρέπει στις επερχόμενες εκλογές - σε περίπου δηλαδή 100 ημέρες από σήμερα - να δώσουμε μία ισχυρή μάχη με επιχειρήματα και κυρίως με ηρεμία με νηφαλιότητα, χωρίς τοξικότητα αλλά πάνω απ' όλα βάζοντας το καλό του τόπου μας και μιλώντας με παραδείγματα».

Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, επισήμανε τη συνεργασία με φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι «στον αθλητισμό πριν το 2019 δεν υπήρχε η έννοια οικογένεια. Η τοξικότητα που προερχόταν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είχε εισχωρήσει μέχρι το μεδούλι σε όλο το αθλητικό στερέωμα, όμως βήμα βήμα καταφέραμε και καλλιεργείται πλέον το πνεύμα της ομοψυχίασ» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης. Παρόντες στην κοπή της πίτας ήταν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, εκπρόσωποι φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικά στελέχη της Ν.Δ και πλήθος κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ