Πλεύρης: Δυστυχώς 600.000 άτομα άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί

Θα είμαι δίπλα στη Μυρτώ και την οικογένειά της, δήλωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας.

Την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι περίπου 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60, δεν έχουν εμβολιαστεί εξέφρασε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Φωτογραφίζοντας σαφώς μια κινούμενη υγειονομική βόμβα ο κ. Πλεύρης  αποκάλυψε μεν ότι το 70% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί ωστόσο στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 , η οποία θεωρείται και η πιο ευπαθής έχει εμβολιαστεί το 80% με συνέπεια περίπου 600.000 άνθρωποι σε αυτη την ομάδα να μην  έχει εμβολιαστεί. 

Αναφερόμενος στα πλαστά πιστοποιητικά ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι όπου υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για ύποπτες συμπεριφορές γίνεται αμέσως έλεγχος και έκανε λόγο για περιστατικά με διασπορά αλλά μεμονωμένα. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμού δεν παρουσίασε κενό, ωστόσο όταν κάποιος επίορκος  μπαίνει με τα στοιχεία του τότε είναι ευκολότερο να υπάρξει η παρανομία.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της Μυρτούς λέγοντας πως ήδη επικοινώνησε με την οικογένειά της για να λυθούν τα θέματα που θα καταστήσουν δυνατή τη μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία: "Και ως άνθρωπος και ως Υπουργείο θα είμαι δίπλα της ώστε αυτό το κορίτσι που υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας να αισθανθεί ότι η Πολιτεία είναι δίπλα της" είπε.