Quantcast

Ποια μηνύματα έστειλε ο Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου - «Καρφιά» για κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

"Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο", είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι "Γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση... Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια" τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

"Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση , αλλά ουσιαστικά υποκρύπτεται ξεκάθαρα θέμα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, με πολύ βάρος στην καρδιά εμείς λέμε «όχι». Λέμε «όχι» όσοι μείνουμε σε αυτή την προσπάθεια" δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ενώ σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

"Αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης εμείς θα ψηφίσουμε αυτό το οποίο έχουμε δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά και αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ" επεσήμανε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Δίπλα από τις κάλπες των ευρωεκλογών ζητώ από τον πρωθυπουργό, να βάλει άλλη μία κάλπη, αφού θεωρώ, ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων, είναι αντίθετοι στη συμφωνία".

Ο όρος στον Μητσοτάκη

Αν ο Μητσοτάκης κάνει τώρα δημόσια δήλωση ότι δέχεται λύση που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία , όπως λένε οι βουλευτές του και η αδελφή του, και ότι ακόμη κι αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το "διαζύγιο" με τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Δυστυχώς όμως ο κ. Μητσοτάκης τις προτάσεις μομφής τις κάνει για να δώσει λύσεις που παραδίδουν τον όρο Μακεδονία κι απ' ότι ξέρει μάλλον λαμπάδες ανάβει για να μην πέσει στα χέρια το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών", συμπλήρωσε.

"Περιμένω τον κ. Μητσοτάκη να μου φέρει μια πρόταση μομφής με μία δημόσια δήλωσή του ότι εγκαταλείπει τον προσδιορισμό – γεωγραφικό ή άλλον – που θα περιλαμβάνει τον Μακεδονία, τη δημόσια δήλωσή του ότι καμία λύση δεν δοθεί από πλευρά της ΝΔ με τον όρο Μακεδονία και ότι όποια συμφωνία έχει ψηφιστεί θα καταργηθεί δια νόμου, του υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης" επανέλαβε.

Τα "καρφιά" του Καμμένου για στελέχη του

Αιχμές για τη στάση που τηρούν στελέχη των ΑΝΕΛ άφησε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ "κάρφωσε" τους Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως είπε, στην κοινοβουλευτική ομάδα μόνο ο κ.Παπαχριστόπουλος είχε το θάρρος της γνώμης του.

“Η Κουντουρά είναι σε αποστολή στον Καναδά, βέβαια ξέχασε το κινητό της στον αστυνομικό της. Ο Κόκκαλης μου είπε ότι θα ήταν εδώ και ήθελε για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης να ακούσει την Κουντουρά, φαίνεται επειδή δεν την έβρισκε πήγε στην Κίνα” σχολίασε, εμφανώς ειρωνικά.

“Θα καταψηφίσουμε η κ. Κόλλια εγώ και ο κ.Κατσίκης. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που επικυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών. Εάν δεν υπήρχε η συμφωνία θα είχε την ψήφο εμπιστοσύνης και την καρδιά μας η κυβέρνηση μέχρι τέλους. Θα υπάρξουν και νομοσχέδια στα οποία θα ψηφίσουμε, δε θα περάσουμε στην αντιπολίτευση, διαφωνούμε με τη συμφωνία των Πρεσπών”.

Αιχμηρός ήταν και για τον Τέρενς Κουίκ: «Ο Κουίκ μου έλεγε προεκλογικά: εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ, με την αριστερά ποτέ και έκλαιγε για την Μακεδονία. Και στο υπουργικό βγήκε και στήριξε τον κ. Κοτζιά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε και πάλι στη στάση των συγκεκριμένων στελεχών. Για την Έλενα Κουντουρά είπε ότι "είναι ένα πετυχημένο στέλεχος των ΑΝΕΛ και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει ως υπουργός Τουρισμού. Αλλά οι ΑΝΕΛ είναι που της δώσαμε τη δυνατότητα να γίνει υπουργός, να κάνει τη δουλειά και να είναι πετυχημένη".

Για τον κ. Βασίλη Κόκκαλη είπε "εγώ τον έκανα υπουργό. Τώρα είναι στην Κίνα. Ελπίζω να διαβάσει λίγο εκεί τη Θεωρία του Πολέμου και να διαπιστώσει ότι το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις πιστός στις αρχές σου, διαφορετικά σε τρώει ο εχθρός. Εκτός εάν ήδη κάποιος έχει πουληθεί στον εχθρό, οπότε πάει στην Κίνα για να εφαρμόσει τη Θεωρία του Πολέμου".

Ο κ. Πάνος Καμμένος είπε μάλιστα ότι "κάποιους τους κάναμε υπουργούς, χωρίς να είναι καν βουλευτές και όχι μόνο μία φορά. Όταν μάλιστα, κάποιον τον κάνεις υπουργό και αντί για ευχαριστώ, είναι από τους πρώτους που σε εγκαταλείπουν, αυτό δεν είναι σωστό".

Καμμένος: Απευθύνω προσκλητήριο στις πατριωτικές δυνάμεις για συνεργασία 

Προσκλητήριο σε όσους έχουν τις ίδιες πατριωτικές θέσεις με τους ΑΝΕΛ απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του Γιώργου Λυκουρέντζου από τη Realnews, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι είναι ευπρόσδεκτοι όσοι έχουν τις ίδιες πατριωτικές θέσεις με εκείνους και αρκεί να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις που βάζουν.

"Το κάλεσμα αφορά και σε ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και σε όσους δεν είναι βουλευτές" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών ειδικά με μικρότερα κόμματα ενώ επανέλαβε ότι απευθύνει προσκλητήριο σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις για να συμμετάσχουν είτε ως μέλη- στελέχη των ΑΝΕΛ ή ως συνεργαζόμενοι.