Quantcast

«Πόλεμος» με την ακρίβεια! - Τα 6+1 μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σε κλειστή σύσκεψη την Τρίτη στο Μαξίμου αναμένεται να «κλειδώσουν» οι παρεμβάσεις για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία. Στο τραπέζι βρίσκονται η έκπτωση φόρου για μέρος της δαπάνης σε βενζίνη και πετρέλαιο και η μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ στα καύσιμα. Για ποιους θα αυξηθεί η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και ποιοι θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας, ύψους τουλάχιστον 200 ευρώ. 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για μια σειρά από νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν περαιτέρω η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων μετά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τα επόμενα 24ωρα, αφού πρώτα αξιολογηθούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα και η κυβέρνηση έχει μια σαφέστερη εικόνα για τις προθέσεις και τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Στήριξη και στα δάνεια

Το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να δοθεί εξάμηνη παράταση τόσο στο πρόγραμμα «Γέφυρα 1», το οποίο αφορά δανειολήπτες με πρώτη κατοικία, όσο και στο «Γέφυρα 2», που απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

6 μέτρα ενάντια στην ενεργειακή κρίση

Με βασική παράμετρο το κόστος των καυσίμων, στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται εναλλακτικές παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews