Quantcast

Πυρά Μενδώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για την πλημμύρα στην Ακρόπολη

Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη εξαπέλυσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

 Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη εξαπέλυσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. "Να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν έργα και υδραυλικές μελέτες το 2015. Και τώρα που γίνονται πρώτη φορά έργα καταγγέλλουν αυτούς που τα υλοποιούν . Είναι τόσο το μένος τους επειδή παράγεται έργο που δεν μπορούν να το κρύψουν", είπε αρχικά η Υπουργός Πολιτισμού.

Η αναφορά της κ. Μενδώνη προκάλεσε την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος έθεσε σειρά ζητημάτων και ειδικότερα την ενίσχυση των ανθρώπων του πολιτισμού, τη δυνατότητα δανεισμού αρχαιοτήτων σε ξένα μουσεία για πολλά χρόνια και τις πλημμύρες. "Πώς εννοείτε τη στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού; Δεν κάνετε τίποτα. Αντιθέτως κάνετε τον dealer των αρχαιοτήτων.  Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες είναι τα αρχαία μας. Η καλή αξιοποίηση τους θα μπορούσε να αποτελεί έναν πόρο για το ασφαλιστικό", είπε. 

Στο ζήτημα του δανεισμού των αρχαιοτήτων αναφέρθηκε εκτενώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι τα εκθέματα αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας και πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξανασκεφτεί την κριτική του. 

"Γιατί είστε φοβικοί με την εξωστρέφεια του πολιτισμού. Εκφράζετε μιζέρια. Είναι προφανές ότι ο αρχαιολογικός νόμος τηρείται" κατέληξε η κα Μενδώνη.