Quantcast

Ραγκούσης στον Realfm 97,8: Η εκλογική διαδικασία είναι πρωτόγνωρη - Θα στείλει ηχηρό μήνυμα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον άλλαξε και το όνομά του και είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Όπως και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ανήκουν στην προοδευτική και δημοκρατική παράταξη της χώρας, αλλά ταυτόχρονα έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν περίπου μέχρι το 2011-12 ο βασικός κορμός της προοδευτικής παράταξης, από το 2012 και μετά αυτόν τον ρόλο κατ' εντολή του ελληνικού λαού αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Σημασία πια έχει τι λένε τα επίσημα κείμενα του συνεδρίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει κόμμα της σύγχρονης αριστεράς στην Ελλάδα, που αποτελεί πλέον το κοινό σπίτι για κάθε πολίτη που αυτοπροσδιορίζεται αριστερός, ριζοσπάστης αριστερός, κεντροαριστερός και προοδευτικός ή κεντρώος. Αυτή είναι απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση” επεσήμανε.

“Οφείλαμε να καταψηφίσουμε αυτή την συμφωνία από την ώρα που ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε να παραχωρήσει στις ΗΠΑ κάτι που είχαν αρνηθεί όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις, την επ' αόριστον παραμονή αυτών των στρατιωτικών διευκολύνσεων στις ΗΠΑ και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά διπλωματικά και αμυντικά ανταλλάγματα” τόνισε.

“Συνδέεται κάθε τι που συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματός μας με τις πολιτικές εξελίξεις. Η εκλογική διαδικασία είναι πρωτόγνωρη, δεν συμμετέχουν πολλοί υποψήφιοι, μόνο ο κ. Τσίπρας, όμως παρ'όλα αυτά καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να δώσουν αυτό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής μέσα από τη συμμετοχή τους. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μια καθολική συμμετοχή θα είναι κρίσιμη και θα στείλει ηχηρό μήνυμα” σχολίασε ο κ. Ραγκούσης.