Quantcast

«Σφαγή» για την πρόσληψη της πρώην συζύγου Κουμουτσάκου - Ενημερώθηκε από τη Βουλή, ο βουλευτής

Πρωτοφανή σύσγκρουση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί η υπόθεση της πρόσληψης της πρώην συζύγου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνας Καρρά στη Βουλή, ως ανεξάρτητης νομικής συμβούλου για διάστημα ενός έτους με μπλοκάκι.

Η πρόσληψη της κ. Καρρά συνοδεύθηκε από τη μη ανανέωση σύμβασης άλλης νομικής συμβούλου με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί  σε ανακοίνωση στην οποία όμως δεν κατονόμαζε τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά τον Πρωθυπουργό.  

«Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1.750 ευρώ. Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Τασούλας: Η μη ανανέωση δεν συνιστά απόλυση 

Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα . «Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση.  Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι», τονίζει Πρόεδρος της Βουλής. 

Νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στο δημοσίευμα της Αυγής περί «βολέματος» στη Βουλή της συζύγου του το χαρακτήρισε ψευδές γράφοντας στο twitter:

- με την πρώην σύζυγό μου έχουμε συναινετικά χωρίσει σχεδόν ένα χρόνο

- το γεγονός παροχής νομικών υπηρεσιών, και όχι πρόσληψής της, στη Βουλή το έμαθα απ΄το δημοσίευμα

- πρόκειται για εξαίρετη νομικό με άριστες σπουδές».

Ενημερώθηκε από τη Βουλή, ο βουλευτής

Την παραμικρή εμπλοκή δεν είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στην πρόσληψη της πρώην συζύγου του Ρεγγίνας Καρρά ως ανεξάρτητης νομικής συμβούλου στο Κοινοβούλιο. 

Υψηλόβαθμη κοινοβουλευτική πηγή μιλώντας στο Real.gr  επεσήμανε ότι ο κ. Κουμουτσάκος ενημερώθηκε κατόπιν εορτής για την απόφαση της Βουλής να προσλάβει την πρώην σύζυγό του  και αφού είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες πρόσληψης.

Η ίδια πηγή τόνισε πως δεδομένης της πάγιας θέσης  της διοίκησης της Βουλής για απαγορευτικό σε προσλήψεις στο Κοινοβούλιο συγγενών α' και β' βαθμού βουλευτών από την κα Καρρά ζητήθηκε να προσκομίσει  το πιστοποιητικό διαζευκτηρίου με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πριν προχωρήσει η διαδικασία.