Quantcast

Στον Έβρο σήμερα Παναγιωτόπουλος-Χρυσοχοΐδης - Συναγερμός για τις προσφυγικές ροές

Περιοδία στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Οι δύο υπουργοί θα βρεθούν και στον φράχτη του Έβρου, ενώ θα συνομιλήσουν με στελέχη του στρατού και της αστυνομίας. Στα χερσαία σύνορα της χώρας μας υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για τυχόν νέες προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν, μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν στην χώρα.

Ο φράχτης του Έβρου έχει ύψος πέντε μέτρα, ενώ στην περιοχή έχουν γίνει διάφορα έργα για την θωράκιση των ελληνικών συνόρων.

Προκειμένου να υπάρξει ισχυρή φύλαξη των συνόρων, θα χρησιμοποιηθούν drones, ένα Ζέπελιν, ενώ οι περιπολίες (πεζές και με αυτοκίνητα) θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι δύο υπουργοί θα επισκεφθούν μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού).

Θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.