Quantcast

Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στο Λονδίνο την Τετάρτη - Τούρκος Πρόεδρος: Η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος πριν από την αναχώρησή του για το Λονδίνο ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δήλωσε ότι θα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν, αποδεχόμενος όπως είπε, το χθεσινό σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η συνάντηση θα γίνει έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς. Το τετ α τετ Ερντογάν - Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένο για τις 16:30 (14:30 ώρα Λονδίνου).

Παρόντες στο ραντεβού του Τούρκου προέδρου με τον πρωθυπουργό θα είναι από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

«Οι φίλοι μπορούν να κάνουν βήματα και θα κάνουμε ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο. Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε βήματα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος προτού αναχωρήσει για το Λονδίνο, ώστε να συμμετάσχει στην επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Η Λιβύη μπορεί ακόμα και να αποσύρει τον πρέσβη της, τώρα διαπραγματεύονται μαζί του, του λένε πράγματα», είπε σχετικά με το τελεσίγραφο που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στον πρέσβη της Λιβύης. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε, αναφερόμενος στον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα, ότι «εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή θα κηρυχθεί persona non grata και θα φύγει».

 Oπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Ερντογάν είπε ότι «χθες έλαβα αίτημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μεταξύ μας συνάντηση», και ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η νότια Κύπρος δουλεύουν μαζί, όμως αυτό δεν θα επηρεάσει τα βήματά μας με τη Λιβύη. Η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της. Γιατί έχουμε κάνει μία γραπτή συμφωνία με τη Λιβύη, έχουμε υπογράψει και τώρα θα έρθει στη Βουλή μας για να ψηφιστεί», κατέληξε ο Ερντογάν.