Συνάντηση Γεωργιάδη και Παπαθανάση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο

Συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητήριου Αθηνών Κωνσταντίνο Μίχαλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με τον κ. Μίχαλο και συμφωνήσαμε στην άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το “ΓΕΜΗ”, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συναντηθήκαμε με τον κ. Μίχαλο και συμφωνήσαμε ότι προέχει η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να προκύπτουν τα αναγκαία δικαιολογητικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ανάπτυξη έρχεται. Το μήνυμά μας είναι ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα».  

Σε δηλώσεις του ο  κ. Μίχαλος υπογράμμισε:  «Στη συνάντηση που είχα σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, συζητήσαμε για τα θέματα της επιτάχυνσης των διαδικασιών, που είναι ένα μείζον θέμα για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα για όλα τα υπόλοιπα εργαλεία, τα οποία πρέπει να εισαχθούν στην καθημερινότητα των Επιμελητηρίων που τηρούν για λογαριασμό της πολιτείας το “ΓΕΜΗ”, ώστε να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις όχι μόνο στην ίδρυσή τους, αλλά και στη λειτουργία τους».