Quantcast

ΣΥΡΙΖΑ: «Βαριά εκτεθειμένος» ο κ. Μητσοτάκης για την «επιχείρηση συγκάλυψης» της υπόθεσης Λιγνάδη

Τα βέλη τους προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη στρέφουν στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι "βαριά εκτεθειμένος" για την "επιχείρηση συγκάλυψης" της υπόθεσης Λιγνάδη, σε βαθμό που ακόμη και ενδεχόμενη παραίτηση της κας Μενδώνη "πλέον θα είναι προσχηματική, δεδομένου ότι τόσο καιρό δρούσε κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού".

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι το βασικό θέμα δεν είναι μια ενδεχόμενη προσωπική ή φιλική σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά το γεγονός ότι επί 20 μέρες "έκαναν τα στραβά μάτια" στις φρικιαστικές καταγγελίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και "προσπαθούσαν να συγκαλύψουν την υπόθεση". Από την αξιωματική αντιπολίτευση, δε, επισημαίνουν ότι αυτή η "γραμμή" άλλαξε μόλις στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, η οποία ωστόσο έγινε μόνο μετά την αποκάλυψη πως κατατίθεται μήνυση για βιασμό ανηλίκου και το αδίκημα μάλιστα δεν είναι παραγεγραμμένο, όπως σημειώνει και το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) σε ανακοίνωση «κόλαφο» για την κυβέρνηση και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της για damage control.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν, επιπλέον, μια σειρά από ζητήματα: Ήδη από πριν τις εκλογές του Ιουλίου ο κ. Λιγνάδης γνώριζε ότι θα γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, όπως προκύπτει από σχετικό βίντεο από δημόσια εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Η κα Μενδώνη με εντολή του κ. Μητσοτάκη αμέσως μετά τις εκλογές κατήργησε το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη υπουργό πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για τη θέση και έχρισε καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Λιγνάδη. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η κα Μενδώνη, σε σχετικές ερωτήσεις του τότε τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, υπερθεμάτιζε για το ήθος του κ. Λιγνάδη. Η κα Μενδώνη διέψευσε τα περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή, μετά από σχετικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες φήμες. Στις 6 Φλεβάρη η κα Μενδώνη και το Μέγαρο Μαξίμου αγνόησαν την ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ. στο 2020mag.gr για τον βιασμό του από «γνωστό σκηνοθέτη του Εθνικού».

Εξάλλου, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου, κατέθεσε σχετική ερώτηση για συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη στη Βουλή προς την κυρία Μενδώνη από την 12η Φλεβάρη, αλλά ουδέποτε απαντήθηκε, ενώ επίσης αποκάλυψε (σε συνέντευξη στο Κόντρα) πως είχε ενημερώσει αμέσως για τις καταγγελίες τον υφυπουργό κ. Γιατρομανωλάκη, αλλά η κυβέρνηση πάλι δεν έκανε τίποτα. Επίσης, στις 13 Φλεβάρη ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του καλούσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις καταγγελίες και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πως πρόκειται για χυδαιότητες. Αντιθέτως, ακόμα και όταν παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης, ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη, κ. Ταραντίλης, έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους», αποσυνδέοντας την παραίτηση με τις καταγγελίες.

Μόνο αφού πέρασαν 20 μέρες και οι καταγγελίες συνεχίζονταν, μετά και την εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη με πλειάδα ηθοποιών (στην οποία ανέφερε το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη και κατηγόρησε τον κύριο Μητσοτάκη για απόπειρα συγκάλυψης), η κα Μενδώνη ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει πως ο άνθρωπος του οποίου εξήρε το ήθος και έβαλε παράνομα στο Εθνικό, τελικά «είναι επικίνδυνος», ισχυριζόμενη το γελοίο (κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ): Ότι «μας εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη». Είπε μάλιστα ότι «ρώτησαν» τον κ. Λιγνάδη και τους έπεισε πως πρόκειται για ψέματα. Προκύπτουν δύο ερωτήματα, λοιπόν, υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση: Ποιοι εκτός της κας Μενδώνη επικοινώνησαν και ρώτησαν. Μεταξύ αυτών και ο κ. Μητσοτάκης; Και από πότε υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης έχουν ανακριτικές αρμοδιότητες και αντί να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, ανέλαβαν αυτοί την «ανακριτική διαδικασία»;

Πρόκειται για γελοίους ισχυρισμούς που επιβεβαιώνουν την προσπάθεια συγκάλυψης, θεωρούν στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για αλλαγή στάσης που οφείλεται αποκλειστικά στην νέα μήνυση για αδίκημα που δεν είχε παραγραφεί και η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί και κατηγορώντας τον κύριο Μητσοτάκη ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιχείρηση συγκάλυψης και χαρακτηρίζοντας τον επιπλέον "υπότροπο". Όπως λένε χαρακτηριστικά, το ίδιο είχε κάνει και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεσή του για ασέλγεια σε ανήλικα στη Μολδαβία και ο ίδιος είχε καταθέσει πως ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είχε πει «να μείνει λίγο πίσω μέχρι να ξεχαστεί το θέμα», ενώ στο δικαστήριο είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης η τότε τομεάρχης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ είχαν δώσει το παρόν και πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, κ. Κυρανάκης.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και στις πληροφορίες που υπάρχουν για κύκλωμα trafficking σε σπίτι στο Μεταξουργείο, το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το 2012 και ξαφνικά η έρευνα σταμάτησε χωρίς να ξέρει κανείς. Όπως λένε, μία τόσο σοβαρή υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί ή να εξαντληθεί σε ένα πρόσωπο, το οποίο δεν κατέστη εφικτό να μείνει εκτός κάδρου. Πρέπει να πέσει άπλετο φως και όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Αυτό τόνισε και ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στα περιφερειακά κανάλια, σημειώνοντας πως «αν υπάρχει κύκλωμα παιδεραστίας ο κόμπος πρέπει να φθάσει στο χτένι».