Quantcast

Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με παραγωγικούς φορείς

Tηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ματαίωση της 85ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι συμφώνησαν πως η ματαίωση της ΔΕΘ αποτελεί πλήγμα για την πόλη καθώς, εκτός από τη ζημία των 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλείται και ζημία, η οποία δεν μπορεί να αποτιμηθεί, από τις εμπορικές συμφωνίες οι οποίες επρόκειτο να γίνουν αλλά δεν θα γίνουν.

Εκ μέρους των φορέων κατατέθηκαν μια σειρά από προτάσεις οι οποίες αφορούν τη δημιουργία κινήτρων για την καινοτομία, ελάττωση των περιφερειακών ανισοτήτων με την περιφερειακή ανάπτυξη, ενίσχυση του τομέα της μεταποίησης, συνεργασία του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, τραπεζικός δανεισμός κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενίσχυση της ρευστότητας, της απασχόλησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Εκ μέρους των βουλευτών και των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε η στήριξη του κόμματος στην ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη της εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη δομικών παρεμβάσεων στο δευτερογενή τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.