Quantcast

Τι αποφάσισε η Βουλή για την ασυλία Κυρανάκη και Παππά

Την απόφαση να μην άρει την ασυλία των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Γιάννη Λοβέρδου έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής

Η υπόθεση του κ. Κυρανάκη αφορούσε μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του έπειτα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων πολίτη με αναφορά στα  επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Ο κ. Κυρανάκης με την έναρξη της διαδικασίας  δήλωσε ότι τα στοιχεία δεν είναι όπως περιγράφονται στη δικογραφία και ότι ο ίδιος θέτει εαυτόν στη διάθεση της Ολομέλειας.

  Η υπόθεση του κ. Λοβέρδου αφορούσε σε μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή. Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το σύστημα των ασυλιών λέγοντας ότι η κα Μακρή ήταν αυτή που είχε καθυβρίσει νεκρό δημοσιογράφο. 

  Για τον κ. Κυρανάκη 149 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του έναντι 101 υπέρ, ενώ για τον κ. Λοβέρδο όλοι οι βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του. 

  Λίγη ώρα νωρίτερα η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή γνωμοδότησε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας προκειμένου να ερευνήσει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, μετά το υλικό που είχε αποστείλει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και τα υπομνήματα του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. 

   Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση , ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνουν πως η υπόθεση αυτή έχει κλείσει από τη δικαιοσύνη και κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι γελοιοποείται από τη στοχοποίηση  του Νίκου Παππά.