Quantcast

Τσίπρας σε Γερμανό Πρόεδρο: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ζεεχόφερ

Το ζεστό κλίμα που κατέγραψαν οι κάμερες στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό πρόεδρο Βάλτερ  Στάινμαϊερ συνεχίστηκε και όταν οι δύο πολιτικοί ηγέτες συνέχισαν κατ' ιδίαν τη συζήτηση τους για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στις ελληνογερμανικές σχέσεις. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμφότεροι τόνισαν ότι Ελλάδα και Γερμανία απομακρύνθηκαν από την ένταση του 2015 και πως με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια έχουν τεθεί νέες βάσεις για σαφή βελτίωση στις διμερής τους σχέσεις.

Παρά αυτό θετικό κλίμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Γερμανό πρόεδρο για τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

 «Οφείλω να σου πω ότι δεν είναι δυνατόν να εργαζόμαστε για να γυρίσουμε νέα σελίδα στις ελληνογερμανικές σχέσεις και την ίδια ώρα να ακούμε τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις από επίσημα χείλη, όπως αυτές που έκανε ο κύριος Ζεεχόφερ" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέα αρχή και ορισμένοι να προχωράνε σε τέτοιες δηλώσεις».

Ο κύριος Ζεεχόφερ, μιλώντας σε ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Ινγκοσταλτ πριν δύο μέρες, φέρεται να είχε αναφέρει πως «οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα, ίσως να ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».