Quantcast

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Απολογηθείτε για τις πράξεις σας - Το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο Λιγνάδη-Μενδώνη

Διαχώρισε τη θέση του από τις χυδαιότητες του διαδικτύου.

Σαφείς υπαινιγμούς πως η επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή  του Εθνικού Θεάτρου υπήρξε επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο αν και προφανώς όπως είπε δεν ήξερε όφειλε να λάβει άμεσες πρωτοβουλίες και να μη συνεργαστεί στη συγκάλυψη άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την ομιλία του με ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους δυνάστες τους κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες που συγκροτούν σκάνδαλο. “Είναι βαριά σήμερα εδώ η σκιά της κ. Μενδώνη την οποία επιμένετε να τη στηρίζετε παρά την κατακραυγή του κόσμου της τέχνης, δήθεν επειδή ξεκόλλησε τις μεγάλες επενδύσεις. Απαλλάξτε τον χώρο του πολιτισμού από την παρουσία της. Είναι βαριά εκτεθειμένη για τον τρόπο που χειρίστηκε και επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Μενδώνη- Λιγνάδη είναι το σκάνδαλο. Για ποιον λόγο καλύπτετε την κα Μενδώνη; Μόνη της αποφάσισε να καταργήσει τον νόμο και να διορίσει τον Λιγνάδη; Από μόνη της αποφάσισε να ανεβεί στο βήμα της Βουλής και να επικαλεστεί λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό Λιγνάδη; Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών. Από μόνη της αποφάσισε η κυρία Μενδώνη να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη; Από μόνη της τα έκανε όλα αυτά; Μας είπατε ότι δεν τον ξέρατε. Προφανώς δεν ξέρατε. Ποιού επιλογή ήταν όμως; Σε ποιον τα λέτε αυτά; Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι αυτό;” είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε την κυβέρνηση για διαφορετική διαχείριση στην υπόθεση Μπεκατώρου και Λιγνάδη λέγοντας πως κάτι φόβισε την κυβέρνηση. Παράλληλα κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι ευτελίζει ανθρώπους κατήγγειλαν τους δυνάστες τους: “Δηλαδή ο Νίκος Σ. και οι άλλοι το έκαναν γιατί δεν ήθελαν να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό; Πόση χυδαιότητα πια;” τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας αποκήρυξε με έντονο ύφος τις χυδαιότητες του διαδικτύου ενώ δείχνοντας και προς δικά του στελέχη είπε χαρακτηριστικά: “Θα πάρω σαφέστατες αποστάσεις από τις χυδαιότητες. Εγώ έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις με χιλιάδες άθλιες αναρτήσεις. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι διαφωνώ κατηγορηματικά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει. Το κάνω ευθαρσώς για όλους. Παρότι εσείς δεν είχατε ποτέ να πράξετε κάτι αντίστοιχο όταν στόχος σας ήταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι. Εσείς δεν ήσασταν που εδώ είπατε ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τις συντάξεις; Από εσάς δεν ξεπήδησε η μεταφορά δημοσιευμάτων «Μακελειού» μέσα στο Κοινοβούλιο και η απόπειρα διασυρμού του νεκρού πατέρα μου ως συνεργάτη της χούντας; Βάλατε την υπογραφή σας και αναταράξατε αυτές τις αθλιότητες” είπε.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της και την αλαζονική της συμπεριφορά είναι το πρόβλημα. “Μην ψάχνετε στην αντιπολίτευση τους υπεύθυνους. Ψάξτε στην πολιτική σας. Οι χυδαίοι είναι εντός των τεχνών όχι εκτός. Κάντε αυτοκριτική. Το πρόβλημα είστε εσείς και από εκεί πρέπει να αρχίσει η κάθαρση” είπε.