Quantcast

Χ. Καστανίδης: Έχει ανάγκη ο τόπος τη δημοκρατική παράταξη, πρέπει να ξαναεμπιστευτούμε την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω από την Καρδίτσα, όπως άλλωστε και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, είναι η πρόσκληση στους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου μαζικά. Γιατί η μεγάλη συμμετοχή πέραν του 212.000 το 2017, θα δείξει πρώτον το ανανεωμένο ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών για το ΚΙΝΑΛ, και φυσικά η αθρόα συμμετοχή είναι πάντοτε εγγύηση ότι θα είναι δημοκρατικό το αποτέλεσμα, ενώ η μικρή συμμετοχή μπορεί να επιτρέπει σε οργανωμένους μηχανισμούς του παρασκηνίου, να παίζουν ρόλο στην εκλογή της ηγεσίας». 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης και συνέχισε:

«Έχει ανάγκη ο τόπος τη δημοκρατική παράταξη, πρέπει να ξαναεμπιστευτούμε την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των Ελλήνων, θα χρειαστεί η πατρίδα τους ώμους της δημοκρατικής παράταξης, γιατί, την περίοδο που ακολουθεί περί του τέλους του 2022, είναι πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις, καθώς και πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά μεγέθη και ιδιαίτερα το δημόσιο χρέος, καθώς και τα ελλείμματα στο κεντρικό κράτος». Ακόμα ο κ. Καστανίδης πρόσθεσε «και ταυτόχρονα είναι αναγκαία η δημοκρατική παράταξη ξανά να γυρίσει ως πρωταγωνίστρια δύναμη για να αλλάξει μια κοινωνική πραγματικότητα που είναι δύσμορφη και πολύ σκληρή». Για να εξηγήσει:

«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πριν από μερικές εβδομάδες η ΕΛΣΤΑΤ περιέγραψε μια κοινωνική πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη. Με το 30% ξανά των νοικοκυριών να είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Με το 40% των νοικοκυριών να μην μπορεί να πληρώσει 395 ευρώ τον μήνα για έξοδα θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Και με το 20% λίγο παραπάνω των Ελλήνων πολιτών που προσλήφθηκε την περασμένη χρονιά από άλλο λόγο εκτός covid να μην μπορεί να πάει στο γιατρό για να πληρώσει ιατρικές δαπάνες». Για να καταλήξει τονίζοντας ο κ. Καστανίδης:

«Αυτά όλα λοιπόν πρέπει να διορθωθούν, έχουμε ανάγκη όχι από τις συντηρητικές ιδέες και τις ιδρυτικές πολιτικές που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, αλλά από τις σοσιαλδημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές. Και αυτό θα είναι το καθήκον μας την επόμενη περίοδο. Να ξανακάνουμε ισχυρή και πάλι τη δημοκρατική παράταξη για να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδος και των Ελλήνων».