Quantcast

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Το ζήτημα του προσφυγικού είναι ευρω-τουρκικό και όχι διμερές

«Θα περίμενα από την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα να κινείται σε μια λογική "καρότου και μαστίγιου"».

«Υπάρχει ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, γιατί φαίνεται ότι η ρητορική επιθετικότητα από τον Ερντογάν εντείνεται. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Θα περίμενα από την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα να κινείται σε μια λογική «καρότου και μαστίγιου». Κίνητρα και αντικίνητρα» πρόσθεσε.

«Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία, διάλογος αλλά πάνω στα ζητήματα των υπαρκτών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών» επεσήμανε. «Το ζήτημα του προσφυγικού δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι ευρω-τουρκικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται στη βάση του διεθνούς δικαίου και όχι ως μια διαφορά μεταξύ των δύο χωρών» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Για την ενεργειακή κρίση σχολίασε ότι «η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή ο μεγάλος χαμένος των πολιτικών ανακατατάξεων και λόγω του ουκρανικού και της εισβολής. Εμείς ως Ελλάδα δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες της Ευρώπης».

«Η κρίση είναι διεθνής και πλήττει τους πάντες, αλλά την χώρα μας την πλήττει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Ευρώπη. Χρειάζονταν μέτρα εδώ και καιρό, μέτρα που δεν ελήφθησαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν γίνεται η ΔΕΗ να σέρνει τον χορό της κερδοσκοπίας» είπε χαρακτηριστικά.