Quantcast

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με αναφορές σε «τουρκική μειονότητα»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του μουσουλμάνου βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ,  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το τουρκικό ΥΠΕΞ πήρε θέση, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές την «τιμωρία των δραστών» για τις απειλές που δέχεται ο κ. Ζεϊμπέκ, επαναλαμβάνοντας τα περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Σε ανάρτηση στο twitter, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

Οι δηλώσεις του Xoυσεϊν Ζειμπέκ προκάλεσαν χθες την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον βουλευτή του κόμματος και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Τάσο Χατζηβασιλείου να τονίζει σε ανάρτησή του με το σχετικό βίντεο τα εξής: 

«Ο βουλευτής Ξάνθης του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: ''Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας''. Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;», αναφέρει ο κ. Χατζηβασιλείου.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών σε τοποθέτησή του που έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης ο κ. Ζεΐμπέκ ανέφερε: «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».