Quantcast

Χρυσοχοΐδης: Έγιναν 632 συναθροίσεις σε 50 ημέρες - Οι μισές για τον Κουφοντίνα

Δεν μπορούμε να μιλάμε για καταστολή, δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τη μομφή περί κρατικής καταστολής απέκρουσε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος μίλησε για αστυνομική βία η οποία έχει απογειωθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τις τελευταίες 50 ημέρες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 632 συναθροίσεις  οι μισές εκ των οποίων για τον τρομοκράτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Είναι απογείωση βίας ότι σε όλη την Ελλάδα σε 50 ημέρες έγιναν 632 συναθροίσεις και από όλες αυτές μόνο σε 25 υπήρξαν επεισόδια; Έχουμε κλιμακούμενη βία; Οι 189 έγιναν στην Αθήνα και μόνο σε 19 έκλεισαν δρόμοι και μόνο σε 14 έγιναν επεισόδια. Δεν πετάω αριθμούς στο κεφάλι αλλά βάζω τα στοιχεία για μια ψύχραιμη συζήτηση» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι σε έναν χρόνο έγιναν από την αστυνομία 12 εκατομμύρια έλεγχοι για την πανδημία. "Πόσα επεισόδια έγιναν; Να έγιναν δέκα; Εγώ σας λέω ότι έγιναν εκατό. Μοιάζει αυτό με κλιμακούμενη καταστολή; Ας σεβαστούμε τις λέξεις. Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου έγιναν 72 χιλ έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους. Ας μην μαυρίζουμε την πραγματικότητα».

Αναφερόμενος ειδικά στο γεγονός της Νέας Σμύρνης ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού πολίτη είναι αποκρουστικό ωστόσο αρνήθηκε οργανωμένη επίθεση της αστυνομίας λέγοντας ότι αυτά δεν γίνονται με αστυνομικούς που κρατούν μπλοκ για να κόβουν πρόστιμα για τον κορωνοϊό.  «Στο ΚΚΕ ξέρετε να διαμαρτύρεστε και να διαφυλάσσετε τις διαδηλώσεις σας. Δεν είστε όμως οι μόνοι που διαδηλώνουν. Τα γεγονότα στην Ν Σμύρνη ένωσαν λούμπεν στοιχεία γηπέδων με βίαιες μειοψηφίες. Δυο ημέρες μετά στη Νέα Σμύρνη εκτοξεύτηκαν πάνω από  500 μολότοφ. Καταστολή είναι και αυτή; Ποιος ασκεί τελικά βία; Συμμετείχατε στην πορεία της Ν Σμύρνης. Ποιος σας κατέστειλε; Δεν έχουμε να κάνουμε με λαϊκό κίνημα, ούτε με αγανακτισμένους. Οι μισές πορείες ήταν για τον Κουφοντίνα. Στα πανεπιστήμια γίνονται καταλήψεις από ακραία στοιχεία όπου οι μισοί και πλέον δεν είναι φοιτητές».

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας ότι εν μέσω πανδημίας φέρνει στην Βουλή «αντιλαϊκά» νομοσχέδια. «Η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια που τσάκισε τον λαό και την ίδια στιγμή του ζητά να μην διαμαρτύρεται . Οι χιλιάδες νέοι και νέες δεν βγήκαν για να βάλουν φωτιές και να κάνουν καταστροφές. Αυτά τα κάνουν γνωστές ομάδες για τις οποίες η αστυνομία δεν έχει ενδιαφέρον. Ακούμε για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που είναι σαν το τέρας του Λοχ Νες. Όλοι ακούνε να υπάρχει αλλά κανείς δεν το βλέπει. Τρεις και ο κούκος είναι» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Χρυσοχοΐδης  κάλεσε την αντιπολίτευση να «δει τι συμβαίνει στην ΕΕ. "Στην Ελλάδα έχουμε τα ηπιότερα μέσα καταστολής. Δεν έχουμε πλαστικές σφαίρες, αστυνομικούς σκύλους άλογα κ.α. Έχουμε τα λιγότερα μέτρα καταστολής στην Ευρώπη και τα λιγότερα περιστατικά αυθαιρεσίας. Βλέπουμε σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο Ολλανδία βίαιες καταστάσεις. Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές στην φήμη της χώρας μας».