Quantcast

Υπάρχει υπόγεια σύνδεση του Ερντογάν µε την ισλαμική τρομοκρατία;

Πολιτικοί και διεθνολόγοι, µε αφορμή τις επιθέσεις τζιχαντιστών σε Γαλλία και Αυστρία, μιλούν στην «R» για τις εκλεκτικές συγγένειες του Τούρκου Προέδρου µε ακραία μουσουλμανικά στοιχεία.

Την οξύτατη φραστική αντιπαράθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, που αντιδρούν στην επιθετική πολιτική του, ακολούθησαν δύο καλά προετοιμασμένες τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές.

Η μια εκδηλώθηκε στη Γαλλία και η άλλη στην Αυστρία, στη χώρα που πρωτοστατεί στο μέτωπο που θέλει να τιμωρήσει την Τουρκία και να της επιβάλει κυρώσεις.

Οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στους αντιπάλους του σουλτάνου δημιούργησαν αμέσως υποψίες στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας ότι μπορεί να συνδέονται, να υποκινούνται ή ακόμα και να σχεδιάζονται από την Αγκυρα.

Ούτως ή άλλως, ο Ερντογάν θέλει να εμφανίζεται ως ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων και είναι δεδομένες οι καλές σχέσεις του Τούρκου Προέδρου με τους τζιχαντιστές ισλαμιστές μαχητές (τους οποίους χρησιμοποιεί και επιχειρησιακά, στη Λιβύη και στην Αρμενία). Καθόλου τυχαία, άλλωστε, δεν χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας τη γειτονική χώρα «Γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές».

Εξάλλου, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ο Ερντογάν έχει απειλήσει ότι θα κινητοποιήσει τα εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη.

Στο φως όλων αυτών εύλογα τίθεται το ερώτημα αν ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από την έξαρση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη, το οποίο η Realnews έθεσε σε μια σειρά από Ελληνες και ξένους διακεκριμένους διεθνολόγους, καθηγητές και πολιτικούς.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews