Quantcast

Yπόθεση Γεωργούλη: Τα επόμενα βήματα - Με ποια ποινή κινδυνεύει αν βρεθεί ένοχος

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς προκάλεσε η καταγγελία εις βάρος του ηθοποιού και μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος ελέγχεται στις Βρυξέλλες για σοβαρά ποινικά αδικήματα. 

Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από την ανάρτηση της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε το 2020 για βιασμό και σωματική βία.

Συνεπώς η έρευνα των βελγικών Αρχών κράτησε τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά για την καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης. Όπως μάλιστα σχολιάζουν νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών η καθυστέρηση είναι «ανεξήγητη» και «ασυνήθης» για τα δεδομένα της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του ΑΝΤ1, οι βελγικές Αρχές καθυστέρησαν «τόσο πολύ» κυρίως λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας αλλά και λόγω της πανδημίας. 

Την ίδια ώρα, στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται το αίτημα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, το οποίο μεταφέρεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού εντός των επόμενων δύο εβδομάδων προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του. 

 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα πρέπει να συνεργαστεί με τις βελγικές αστυνομικές Αρχές και αν τον κρίνουν υπεύθυνο φυγής ή ότι θα μπορούσε να παρακωλύσει τη δικαστική έρευνα ή ακόμα και ύποπτο για άλλες αξιόποινες πράξεις, τότε υπάρχει η πιθανότητα ακόμα και να προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη. Όσον αφορά τη βουλευτική του ιδιότητα, ο ίδιος παραμένει ευρωβουλευτής μέχρι τις επόμενες εκλογές. 

Αλήθειες και ψέματα για την καταγγελία εις βάρος του

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει μια σειρά από ερωτήματα, για το ποια είναι αλήθεια και τι είναι φήμες ή... λάσπη στον ανεμιστήρα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η εν λόγω καταγγελία ήταν επώνυμη από το 2020 όπου το θύμα κατονόμασε τον Αλέξη Γεωργούλη. Μάλιστα τον κατήγγειλε για βαριά κακοποίηση κάτι που πιστοποιείται και από την ιατροδικαστική έκθεση.

Το θύμα μάλιστα μπήκε σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης από τις βελγικές Αρχές, επιμένοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Αλέξη Γεωργούλη. Επιπλέον, όσον αφορά την καθυστέρηση των βελγικών Αρχών υπάρχουν οι πληροφορίες ότι πιθανότατα διερευνούσαν και άλλη καταγγελία. 

Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης έμαθε μόλις χθες το απόγευμα για την καταγγελία, με το θύμα να υποστηρίζει ότι δεν είχε πει ποτέ τίποτα ούτε και στην οικογένειά της. Την ίδια ώρα, όσον αφορά τη διαρροή του ονόματος, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το αρνείται. 

 

Με ποια ποινή κινδυνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης αν βρεθεί ένοχος για βιασμό

Ο δικηγόρος Βρυξελλών, Νίκος Κορογιαννάκης, μιλώντας στο Mega ανέφερε πως σε ό,τι αφορά την ποινή για βιασμό, αυτή ανέρχεται από 5 έως 10 χρόνια και μάλιστα εκτίεται και δεν εξαγοράζεται.

Ο δικηγόρος ανέφερε αρχικά πως «η διάρκεια της δικαστικής έρευνας είναι προφανώς πολύ μεγάλη είναι ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση γιατί μια τέτοια έρευνα γιατί μπορεί να κράτησε τρία χρόνια. Πάντως δεν συμβαίνει συχνά αυτό και δεν είναι λογικό να συμβαίνει. Είμαστε ακόμα πολύ στο σκοτάδι και από τη δική μου πλευρά θέλει πολύ προσοχή. Η έννοια των ιατρικών εξετάσεων μπορεί να είναι αποδείξεις για εκχυμώσεις, για χτυπήματα τα οποία δεν ταυτοποιούν τον δράστη. Μπορεί να είναι και γενετικό υλικό το οποίο πάλι δεν ταυτοποιεί τον δράστη μέχρι να αρθεί η ασυλία του και να υπάρχει ταυτοποίηση».

Παράλληλα, ο κ. Κορογιαννάκης σημείωσε ότι η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο εφόσον στην καταγγελία αναφέρεται πως η επίθεση έγινε εκεί και σημείωσε ότι «σε αυτού του είδους τις υποθέσεις, αν είναι γνωστή η καταγγελία και αν έχει ειπωθεί το όνομα του πιθανού δράστη είναι ανεξήγητο γιατί έχει διαρκέσει τόσο».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Γεωργούλης - «Είναι αθώος» λένε οι δικηγόροι του

Στο μεταξύ, αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του, μετά την πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου, της γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό και σωματική βλάβη.

Μέσω των δικηγόρων του ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την εις βάρος του καταγγελία και «αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση».

Μάλιστα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο ίδιος ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από το γραφείο της Ρομπέρτα Μέτσολα για το αίτημα άρσης της ασυλίας του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου - «Τον κατήγγειλα για βιασμό»

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέβη στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση για την υπόθεση Γεωργούλη. 

Aναλυτικά η ανάρτησή της: 

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης» σημειώνει.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Aναφορές για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του

Στο μεταξύ, υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα μέχρι στιγμής. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, υπάρχουν αναφορές ότι τους πρώτους μήνες που ο Αλέξης Γεωργούλης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, το 2019, όταν νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, φέρεται να εξέφρασε παράπονα σε συναδέλφους της για απρεπή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντί της. 

«Την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες», αναφέρεται στην ανάρτηση της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε στο Mega: «Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του».

«Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του» είπε συγκεκριμένα η κ. Τσαπανίδου, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως η αντίδραση της Κουμουνδούρου «ήταν άμεση», υπογραμμίζοντας πως ο ευρωβουλευτής «τέθηκε εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο».

«Είναι δυσάρεστο και σοκαριστικό. Έχει σοκάρει όλους και όλες», είπε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που εμπλέκει τον ευρωβουλευτή σε υπόθεση κακοποίησης.

«Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Επί της ουσίας μάθαμε τι συμβαίνει χθες», είπε η Πόπη Τσαπανίδου που στάθηκε στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα», συμπλήρωσε η ίδια και κατέληξε πως «με αυτά τα ζητήματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουμε».

Επιπλέον, η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε πως το όνομα της καταγγέλλουσας διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία»

Την ίδια ώρα, η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έδωσε στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία.

«Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης» είπε η ίδια μιλώντας στο Mega και απηύθυνε έκκληση να προστατευτεί η καταγγέλλουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε δριμεία κριτική σε όσους έχουν διαρρεύσει τη φωτογραφία και τα στοιχεία της, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία.

«Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα» κατέληξε.

 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Γεωργούλης 

Σημειώνεται ότι εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης αμέσως μετά την ενημέρωση για καταγγελία σε βάρος του για παρενόχληση.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται: «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα (σσ. χθες) για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες) για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Η καταγγελία έγινε από Ελληνίδα υπάλληλο της Κομισιόν, η οποία παλαιότερα εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι «η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος».

Και προσθέτει: «Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Η απάντηση Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης  σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές» και όπως σημειώνει «προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ' ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε χθες, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

ΝΔ για Αλέξη Γεωργούλη: Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα (σ.σ. χθες) για καταγγελία εις βάρος του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Το κυβερνών κόμμα υπογραμμίζει: «Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».