Quantcast

«El Greco» στο Μέγαρο

Γιώργος Χατζηνάσιος

Γιώργος Χατζηνάσιος

Η πρωτότυπη όπερα του Γιώργου Χατζηνάσιου μας ταξιδεύει στο εικαστικό σύμπαν του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και φωτίζει την καλλιτεχνική αναζήτηση.

Η πρωτότυπη όπερα «El Greco» του Γιώργου Χατζηνάσιου, του πολυδιάστατου συνθέτη που έχει συμπληρώσει πάνω από 50 χρόνια πορείας στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στις 13,15,17 και 20 Φεβρουαρίου, στις 20.00. Σε αυτή τη νέα παραγωγή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μουσικοσκηνικό θέαμα με ψηφιακές προβολές, που μεταφέρουν τους θεατές στο εικαστικό σύμπαν του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Το έργο, το οποίο αφηγείται την πορεία του Γκρέκο από τη γενέτειρά του, την Κρήτη, στην Ιταλία και κατόπιν στην Ισπανία, παρουσιάζεται σε ιταλικό λιμπρέτο του Ηλία Λιαμή (με ελληνικούς υπέρτιτλους), με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη Συμφωνική Ορχήστρα Novarte διευθύνει ο Νίκος Βασιλείου, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης την ενορχήστρωση. Τη σκηνοθεσία και δραματουργία της παράστασης υπογράφει η Αγγέλα Σαρόγλου, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Dario Di Vietri. 

Ο Dario Di Vietri θα ερμηνεύσει τον El Greco

Ο Dario Di Vietri θα ερμηνεύσει τον El Greco

Συμμετέχει η Χορωδία Fons Musicalis, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. 

Η τρίπρακτη όπερα δεν είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ της ζωής του Γκρέκο. Είναι ένα έργο που πραγματεύεται την πορεία της αναζήτησης κάθε καλλιτέχνη διαχρονικά, εξ ου και επιτρέπει τη «συνάντηση» του Θεοτοκόπουλου τόσο μ’ έναν άλλο μεγάλο Κρητικό, τον Νίκο Καζαντζάκη, όσο και με το όραμα του μυθικού Ικάρου ως προσωποποίηση της αναζήτησης της ελευθερίας και του εσωτερικού φωτός.