Quantcast

Παλλόμενοι “Πνεύμονες”

Το βραβευμένο έργο του Ντάνκαν ΜακΜίλαν στο “Μικρό Γκλόρια”.

Με φόντο το τακτοποιημένο, έγχρωμο σύμπαν του ΙΚΕΑ, διεξάγεται μια φορτισμένη συζήτηση: ένα ζευγάρι συζητάει με ένταση το σημαντικό θέμα της απόκτησης παιδιού. Το θέλουν ή όχι; Είναι έτοιμοι; Είναι καλό να το φέρουν σε αυτόν τον κόσμο;

Έτσι ξεκινάει το θεατρικό έργο “Πνεύμονες”, που θα συνοδεύσει αυτούς τους δύο ανθρώπους στη διαδρομή τους στο χρόνο, περνώντας, σχεδόν χωρίς ανάσα, από το χαμόγελο στο δράμα, από τη διαφωνία στην αγάπη, από την αβεβαιότητα στη γνώση. Είναι ένα ζευγάρι απολύτως συνηθισμένο, της διπλανής πόρτας, που κλυδωνίζεται ανάμεσα σε αυτό που θεωρείται σωστό και στην αλήθεια των συναισθημάτων, που αναζητά απεγνωσμένα τις λέξεις για να επικοινωνήσει με νόημα και ειλικρίνεια, χωρίς να το καταφέρνει πάντα, και που, ταυτόχρονα, αγωνίζεται να αποφασίσει με ποιον τρόπο μπορεί να εντάξει την οικογένεια σε έναν πλανήτη που βάλλεται από την τοξικότητα του μολυσμένου περιβάλλοντος, από την αλλοίωση της κοινωνίας και από την οικονομική ανασφάλεια. Μέσα από τη διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση τους, που μοιάζει να σηκώνει όλο το βάρος της Γης στις πλάτες της, αντικρίζουμε έναν ρευστό κόσμο, για να καταλάβουμε, τελικά, ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Το έργο του Ντάνκαν ΜακΜίλαν βραβεύτηκε στα Off West End Awards ως το καλύτερο νέο έργο το 2012 και παρουσιάζεται στο “Μικρό Γκλόρια” (Ιπποκράτους 7, Αθήνα) σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 21.15. Η Ηλέκτρα Κομνηνίδου και ο Νίκος Μυλωνόπουλος έχουν αναλάβει τους απαιτητικούς ρόλους του ζευγαριού που συνδιαλέγεται σχεδόν ακατάπαυστα, με τα συναισθήματα να εναλλάσσονται  με ρυθμό πολυβόλου. Σκηνοθετεί ο Τρύφων Μπάρκας.