Quantcast

Δαίμονες

Οι στόχοι των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, 33%+ (Ν.Δ.), 17,8%+ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα, δεν είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Από ένα συνολικό δείγμα ερευνών της MRB Hellas A.E. τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και μέχρι χθες, μεγέθους 2.650 ατόμων πανελλαδικά, για άντληση στοιχείων που θα ενισχύσουν τη γνώση ενόψει του Exit Poll, αλλά και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, προκύπτει μέχρι στιγμής ένα γενικό ίζημα εύρους ποσοστών για τα κόμματα.

Βεβαίως, απομένουν ακόμα 10 ημέρες πολύ πυκνού πολιτικού χρόνου μέχρι τις ευρωεκλογές.

Οι δαίμονες της Νέας Δημοκρατίας είναι: α) Η χαμηλή συσπείρωσή της (γύρω στο 72%), όταν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές το αντίστοιχο ποσοστό πλησίαζε το 90%. β) Τα φαινόμενα αποχής που φαίνονται ενισχυμένα στους ψηφοφόρους της. Διπλάσια από ό,τι μεταξύ των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. γ) Η ενισχυμένη παρουσία της αδιευκρίνιστης ψήφου στους ψηφοφόρους της.

Οι δαίμονες του ΣΥΡΙΖΑ είναι: α) Η άγνωστη πολιτική υπόσταση που λέγεται Στέφανος Κασσελάκης (ευκαιρία και ρίσκο ταυτόχρονα). β) Το συγκοινωνούν δοχείο που λέγεται Νέα Αριστερά. γ) Η φυσική τάση των νεότερων ηλικιών να απέχουν από τις εκλογές. δ) Οι κατά καιρούς δηλούμενοι υπερβολικοί στόχοι που τρομάζουν.

Τέλος, οι δαίμονες του ΠΑΣΟΚ είναι: α) Η αδύναμη παράσταση νίκης. β) Η μη εδραιωμένη αφήγηση και τοποθέτηση του κόμματος. γ) Η θολή επικοινωνιακή στρατηγική.

Ποιος από τους τρεις θα νικήσει τους δαίμονές του;