Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στόχος το φθηνό φάρμακο και η ασφάλεια του εφοδιασμού

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων  οριστικοποίησαν τη θέση τους για τη μεταρρύθμιση της οδηγίας και του κανονισμού της ΕΕ για τα φαρμακευτικά προϊόντα, προκειμένου να προωθηθεί η καινοτομία, να ενισχυθεί η ασφάλεια του εφοδιασμού,  να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο φάρμακο και να μειωθούν οι τιμές.

Η εισηγήτρια για την οδηγία Περνίλε Βέις υπογράμμισε:

«Η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς, τη βιομηχανία και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο εισηγητής για τον κανονισμό Τίμο Βόλκεν σημείωσε:

«Αυτή η μεταρρύθμιση ανοίγει το δρόμο για την αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων όπως οι ελλείψεις φαρμάκων και η μικροβιακή αντοχή».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τη νέα νομοθεσία στην ολομέλεια στις 10-11 Απριλίου 2024. Ο φάκελος θα αναληφθεί στη συνέχεια από το νέο Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές.