Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ρωτάτε - Απαντάμε: Τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την μεταφορά των ζώων καθώς και για την καλύτερη μεταχείριση τους; (audio)

Μετά από 18 μήνες έρευνας, οι ευρωβουλευτές ζητούν τη θέσπιση κανόνων για την καλύτερη μεταχείριση των ζώων κατά τη μεταφορά τους με βάση τους ειδικούς ευρωπαϊκούς κανόνες, ενώ προτείνουν τη μεταφορά κρέατος και όχι ζωντανών ζώων. 

Οι διατάξεις της ΕΕ δεν τηρούνται πάντοτε στα κράτη μέλη και δεν λαμβάνονται υπόψιν οι διαφορετικές ανάγκες των ζώων.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε θέματα όπως η έλλειψη χώρου, νερού και τροφής και η χρήση ακατάλληλων οχημάτων σε ακραίες θερμοκρασίες. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέζει να μειωθεί ο χρόνος μεταφοράς των ζώων και να υπάρχουν πιο αυστηροί κανόνες για την εξαγωγή ζώντων ζώων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα καλής μεταχείρισης τους.

«Η καλή μεταχείριση των ζώων κατά τη μεταφορά τους είναι μη διαπραγματεύσιμη και θα πρέπει να τηρείται έως ότου τα ζώα φθάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Η μεταφορά ζώντων ζώων πρέπει να συνεχιστεί, τόσο στα κράτη μέλη όσο και σε τρίτες χώρες, τηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων. Είναι σημαντικό για την οικονομία της ΕΕ και για την οικονομική επιβίωση των αγροτών μας», ανέφερε ο εισηγητής Daniel Buda.