Quantcast

Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής: Απογοητευτικές οι πρώτες μέρες για την εστίαση - BINTEO

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης, μετά τις πρώτες πέντε μέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων, καθώς οι νέες συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός φαίνεται πως δεν επέτρεψαν στον κόσμο να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, εξήγησε πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα από άποψη τζίρου και ζήτησε περαιτέρω στήριξη από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Δαβερώνη, ενώ υπήρξε μια σχετική κινητικότητα στα καφέ, τα εστιατόρια δεν πήγαν καθόλου καλά. «Οι πρώτες μέρες ήταν απογοητευτικές», ωστόσο η αποτίμηση θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο από την επανέναρξη της λειτουργίας τους κλάδου, υποστήριξε.

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στους εστιάτορες, αλλά ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος και αποδίδει την μηδενική κινητικότητα στο αρχικό σοκ που υπέστησαν οι πολίτες, στην έλλειψη χρημάτων και στο φόβο επανάληψης των συνθηκών της καραντίνας από Οκτώβρη.

Για τα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, τα χαρακτήρισε «άτολμα» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση τους έχει οδηγήσει σε ένα δρόμο προς τα δάνεια, δρόμο δοκιμασμένο και αποτυχημένο.