Quantcast

H DEMO επενδύει και αναπτύσσεται σε νέες αγορές

Η DEMO υπηρετεί πιστά τα τελευταία χρόνια τον εξαγωγικό της προσανατολισμό καθώς από το 2008 έως σήμερα, έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό. Παράλληλα το ίδιο διάστημα έχει σχεδόν διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της από  79 εκατ. ευρώ το 2007, σε 138,4 εκατ. ευρώ το 2018.

Η εταιρεία εξάγει το 82% της ετήσιας της παραγωγής ενώ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότιο Αμερική και Ωκεανία.

Eπενδύσεις

Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, το 2018 ολοκλήρωσε το 90% αυτού, ανάμεσα τους και ένα πολύ δύσκολο έργο, όπως ήταν η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και συσκευασίας γυάλινων αμπουλών συνολικής δυναμικότητας 150εκ. αμπουλών (από 25εκατ. που έχει σήμερα).

Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενεσίμων στην Ελλάδα και  ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης.

Εντός του 2019 ολοκληρώθηκε στο Κρυονέρι και η 4η μονάδα παραγωγής, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια η εταιρεία παρέλαβε νέα μηχανήματα που αυξάνουν την παραγωγική της δυνατότητα  και μειώνουν τους χρόνους  παράδοσης των προϊόντων της. 

Στην DEMO πιστεύουν ότι εάν  θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιής αλλά και να αναπτυχτείς περισσότερο απαιτούνται επενδύσεις  που θα φέρουν μεγάλες παραγωγές και μειωμένα κόστη.

Η αύξηση της ζήτησης κυρίως των ενέσιμων σκευασμάτων της εταιρείας, στο εξωτερικό αλλά και ο σχεδιασμός να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τα μερίδιά της σε μεγάλες αγορές  όπως Ευρώπη,  και ΗΠΑ, όπου ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός,  οδηγεί αυτόματα στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της DEMO με επενδύσεις σε νέα μηχανήματα μεγάλης απόδοσης.

Νέα Μονάδα Παραγωγής

Για το 2019, το πιο σημαντικό έργο είναι η νέα μονάδα παραγωγής γυάλινων φιαλιδίων και λυοφίλων δυναμικότητας 150 εκατ. φιαλιδίων σε υγρή μορφή και 20 εκατ. φιαλιδίων σε λυόφιλη μορφή. Είναι μία επένδυση που θα οδηγήσει την DEMO να είναι ένας από τους 3 μεγαλύτερους παραγωγούς λυοφίλων στην Ευρώπη και αποτελεί μέρος του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας για τα έτη 2019-2022, συνολικού ύψους 35 εκατ. Ευρώ.

Οι προσδοκίες  για την περαιτέρω ανάπτυξη της DEMO και το 2020 είναι μεγάλες και βασίζονται σε όλη την  υποδομή, τις επενδύσεις και την  εργασία που έγινε τις  χρονιές που προηγήθηκαν.

Πρώτον η εταιρεία διεύρυνε το ήδη εκτεταμένο νοσοκομειακό της χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό  νέων, ενεσίμων φαρμακευτικών προϊόντων.

Δεύτερον, ενίσχυσε την παρουσία της στην αγορά εκτός νοσοκομείου με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες, σε διάφορες  θεραπευτικές κατηγορίες ενώ επεκτείνεται και στην κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής, και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας σκευάσματα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιημένα. Ένας  από τους σημαντικότερους επίσης στόχους της είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προϊοντικού της  χαρτοφυλακίου με την προσθήκη βιο-ομοειδών ή άλλων βιοφαρμακευτικών προϊόντων τα οποία προορίζονται για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις.

Θεσμός υποτροφιών

Η DEMO από το  2011 που ξεκινά η ουσιαστική μεγάλη ύφεση για την Ελλάδα, όχι μόνο δεν προχώρησε σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού αλλά αντιθέτως προσφέρει διαρκώς νέες θέσεις και ευκαιρίες εργασίας.

Η εταιρία εργάζεται στενά με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας σε ταλαντούχους φοιτητές την ευκαιρία πρακτικής και μελλοντικής απασχόλησης. Πολλοί εργαζόμενοι (30%) ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους ως ασκούμενοι και εξελίχθηκαν σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ στο επίπεδο της προσέλκυσης ταλέντων συμμετέχει σε ημερίδες σταδιοδρομίας και οργανώνει επισκέψεις νέων φοιτητών και αποφοίτων στην επιχείρηση.

Το 2019 και για δεύτερη χρονιά επενδύει στο πρόγραμμα “Start your Journey”, έναν θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε πέρυσι. Νέοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι σχολών σχετικών με τον φαρμακευτικό κλάδο,  έκαναν  αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, καθώς και για 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία. 

Στο πρόγραμμα υπέβαλλαν αίτηση 166 νέοι επιστήμονες, Χημικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Βιολόγοι και Φαρμακοποιοί. Οι ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσαν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους με αναφορά στα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα, στις προσωπικές τους επιτυχίες και στις γενικές τους ενασχολήσεις όπως ο εθελοντισμός και 75 από αυτούς κλήθηκαν για συνέντευξη από ειδική επιτροπή της εταιρείας. Προκρίθηκαν για συμμετοχή στο Πρόγραμμα 15 αριστούχοι στους οποίους δόθηκαν 11 Υποτροφίες και 4 δυνατότητες έμμισθης Πρακτικής Άσκησης. Για τη νέα χρονιά οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Άνοιξη του 2020 μέσω του www.demo.gr

Χρυσό βραβείο αριστείας

To χρυσό βραβείο απέσπασε η εταιρεία  στην ενότητα της Βιομηχανικής Αριστείας - «Φάρμακα- Καλλυντικά», στην τελετή Απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2019. Την τελετή απονομής παρακολούθησαν 250 υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, decision-makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Βιομηχανίας & Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης. 

Η διοργάνωση των Manufacturing Excellence Awards 2019 επιβραβεύει και αναδεικνύει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, περιλαμβάνοντας ποιότητα εργασιών στην παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Το βραβείο, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της DEMO ΑΒΕΕ, παρέλαβε η κ. Μαριτίνα Μπαλαούρα, Διευθύντρια Παραγωγής Γυάλινων Περιεκτών από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων -  Βιομηχανίας & Εμπορίου, κ. Νίκο Παπαθανάση.  Για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα «Start Your Journey»