Quantcast

Η Ρομποτική Χειρουργική Ογκολογία στα χέρια της νέας γενιάς Εξειδικευμένων Χειρουργών

Στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης και της απόλυτης ιατρικής εξειδίκευσης, η πρόοδος και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της προηγμένης χειρουργικής ογκολογίας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη αντιμετώπισης σύνθετων και απαιτητικών χειρουργικών παθήσεων με κύριο στόχο το μέγιστο όφελος για τον ασθενή. Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η χρήση εξελιγμένων και σύγχρονων  θεραπευτικών μεθόδων, οι οποίες εφαρμόζονται από εξειδικευμένες ομάδες χειρουργών σε πλήρως εξοπλισμένα κέντρα. Αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν απαιτείται θεραπευτική παρέμβαση σε ένα από τα πιο απαιτητικά χειρουργικά πεδία (τομείς εξειδίκευσης), όπως είναι η Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος και η Χειρουργική Ογκολογία.

Πρωταρχικό μέλημα κάθε εξειδικευμένης ομάδας είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση του ασθενούς, η σωστή διάγνωση και ο σχεδιασμός της ενδεδειγμένης θεραπείας. Οι παράμετροι αυτοί εξασφαλίζονται όταν η ομάδα των εξειδικευμένων χειρουργών ακολουθεί τις διεθνής κατευθυντήριες οδηγίες και λαμβάνει αποφάσεις στα πλαίσια θεσμοθετημένων ογκολογικών συμβουλίων.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr