Quantcast

Καρκίνος του μαστού: 1 στις 4 περιπτώσεις μπορεί να προληφθεί με δύο αλλαγές στον τρόπο ζωής, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Μία στις τέσσερις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού οφείλεται σε τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειωθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής, προειδοποιεί μια σημαντική επιστημονική έκθεση.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 55.900 νέα κρούσματα της νόσου κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περίπου 11.500 θανάτους. Και ενώ οι τεράστιες πρόοδοι στην έρευνα και τις θεραπείες έχουν μειώσει τα ποσοστά θνησιμότητας, απαιτούνται πλέον τολμηρές πολιτικές ενέργειες για την προώθηση καλύτερου τρόπου ζωής.

Η Επιτροπή Lancet, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μελέτησε τη διάγνωση, τη θεραπεία και τις εμπειρίες των γυναικών που διαγνώστηκαν με τον πιο κοινό καρκίνο στον κόσμο. Σε χώρες υψηλού εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξαν περισσότερες περιπτώσεις ασθενειών που μπορούσαν να προληφθούν -που προκλήθηκαν από παράγοντες όπως η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr