Quantcast

Κίτρο: Διατροφική αξία και 4 οφέλη για την υγεία – Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οποιοδήποτε φρούτο ανήκει στα εσπεριδοειδή είναι καλά για την υγεία μας. 

Φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και το γκρέιπφρουτ βρίσκονται στην κορυφή όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, το διατροφικό τους προφίλ και τις φυσικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το κίτρο;

Το κίτρο είναι μια από τις πρώτες ποικιλίες εσπεριδοειδών που καλλιεργήθηκαν ποτέ, και πολλά από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε δημιουργήθηκαν αρχικά από τη διασταύρωση του εσπεριδοειδούς με άλλα είδη φρούτων. Ωστόσο, λίγοι έχουν δοκιμάσει, αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο Oloygeia.gr