Quantcast

Ποια τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία αναδεικνύουν τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον κίνδυνο διάφορων παθήσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Και ενώ τα τρόφιμα που αυξάνουν αυτές τις πιθανότητες είναι λίγο έως πολύ γνωστά, μια 30ετής μελέτη από το Χάρβαρντ έρχεται να κρούσει ακόμη περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου.

Πιο αναλυτικά, μια μελέτη που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εδώ και πάνω από 30 χρόνια παρακολουθώντας 114.000 συμμετέχοντες και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο BMJ, έχει επισημάνει τους κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωση ορισμένων πολύ συγκεκριμένων τροφίμων -γνωστών ως UPF.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr