Quantcast

Πόση και τι είδους πρωτεΐνη χρειάζεστε για να αναπτύξετε και να διατηρήσετε τους μύες σας

Εάν ο στόχος σας είναι να χτίσετε μύες, δεν αρκεί μόνο να σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο. Η διατροφή σας παίζει ζωτικό ρόλο στο να δώσει στο σώμα σας τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη των μυών. Και μιλάμε για την πρωτεΐνη, φυσικά.

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα βασικά μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να σας κρατήσει δυνατούς και υγιείς. Αλλά πιθανόν να μην είστε βέβαιοι πόση χρειάζεστε καθημερινά για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός στη διατροφή που να εγγυείται την ανάπτυξη των μυών, επομένως θα χρειαστούν κάποιες δοκιμές και λάθη, αλλά υπάρχουν οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Αποτελούμενες από αλυσίδες αμινοξέων (οργανικές ενώσεις), οι πρωτεΐνες είναι σαν δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη των μυών – τις χρειάζεστε για να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν τα κύτταρα και οι ιστοί. Τα αμινοξέα κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα ή μη. Τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα δεν μπορούν να παραχθούν φυσικά από το σώμα, επομένως πρέπει να προέρχονται από τη διατροφή.

Διαβάστε το δημοσλιευμα στο oloygeia.gr