Quantcast

Η δίαιτα που μειώνει τη χοληστερόλη και τις τοξικές πρωτεΐνες που προκαλούν Αλτσχάιμερ

Mία συγκεκριμένη δίαιτα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της πρωτεΐνης tau στο αίμα, η οποία εντοπίζεται σε εγκεφάλους ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ. 

Αυτό έδειξε μία νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Davis και η οποία αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους για την πρόληψη της νόσου.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Aging, διαπίστωσε επίσης ότι τα ζώα με νόσο Αλτσχάιμερ που ακολουθούσαν τη διατροφή αυτή παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα τους. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης -ένας τύπος λιπιδίων του αίματος- με αυξημένο κίνδυνο γι’ αυτόν τον τύπο άνοιας.

Με τον αριθμό των ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλους τύπους άνοιας σε όλο τον κόσμο να αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2050, οι ερευνητές συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους πρόληψης και θεραπείας της πάθησης.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr