Quantcast

LIVE: Η Αργεντινή αποχαιρετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα - Θρήνος στο λαϊκό προσκύνημα της σορού

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο λαϊκό προσκύνημα που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής και θα διαρκέσει για τις επόμενες 48 ώρες.

Στο λαϊκό προσκύνημα διέρρευσε και η πρώτη εικόνα από τη σoρό του Ντιέγκο Μαραντόνα με τις φανέλες της Μπόκα Τζούνιορς και της Εθνικής Αργεντινής.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε τη δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα ν' ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

Ουρές έξω από τον Ναό

Για τρεις ημέρες θα έχουν την ευκαιρία οι θαυμαστές του να πάνε στην Casa Rosada για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Λόγω των μεγάλων ουρών που σχηματίστηκαν έξω από τον ναό, δεν έλειψαν και τα περιστατικά έντασης με τους αστυνομικούς που προσπαθούν να κρατήσουν την τάξη και όσο γίνεται τις αποστάσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι άνθρωποι μόλις μπουν στο εσωτερικό περνούν μπροστά από το φέρετρο που βρίσκεται πίσω από κιγκλιδώματα και στη συνέχεια κατευθύνονται προς την έξοδο. Με τους αστυνομικούς να τους λένε να μην χρονοτριβούν ώστε να διευκολυνθούν όσοι περιμένουν. Άλλοι με σημαίες, άλλοι με φανέλες χαιρετούν τον Ντιεγκίτο.

Κάποιοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ αρκετοί πετούν λουλούδια και φανέλες προς το φέρετρο. Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέσορ Κίρχνεν. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «πολύ θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα.