Αντιδράσεις ΠΑΜΕ και ΚΚΕ στη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

Αντιδράσεις προκαλεί η αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού , με το ΚΚΕ να καλει την Κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα θέση στο ζήτημα και το ΠΑΜΕ να απαιτεί να ανακληθεί η δίωξη.

Η νακοίνωσή του ΚΚΕ τονίζει πως «Η αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που εκδικάζεται αύριο, δεν στρέφεται μόνο κατά του δημοσιογράφου, στρέφεται εναντίον καθενός και καθεμιάς που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης, τον αντικομμουνισμό, την ποινικοποίηση της γνώμης και δράσης που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία»

«Οι "διώκτες" του δημοσιογράφου είναι οι ίδιοι που φιγουράρουν σε εκδηλώσεις "κομμουνιστοφάγων", μαζί με εκπροσώπους της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ επιδίδονται σε πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η άθλια αυτή ενέργεια δεν εκδηλώνεται σε πολιτικό κενό. Έρχεται ως συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών κι άλλων παραγόντων που, αναπαράγοντας τη θεωρία των "δύο άκρων", εξισώνουν την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος με τη φασιστική εγκληματική βία, καλλιεργώντας ουσιαστικά την ανοχή απέναντι στην τελευταία. "Νερό στο μύλο" τέτοιων διώξεων ρίχνουν επίσης οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως είναι η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα που, στο όνομα της αντιμετώπισης των fake news, διαμορφώνει καθεστώς λογοκρισίας και διώξεων» επισημαίνει το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται. Πρέπει εδώ και τώρα να πάρει θέση και ν' απαντήσει στα ερωτήματα που το ΚΚΕ έχει θέσει με επίκαιρη ερώτησή του, όπως ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο 'Αμυνας».

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του δηλώνει:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που εκδικάζεται στις 21 Οκτώβρη.

Η ΕΑΑΣ είναι μια οργάνωση που "φιλοξενεί" στις εκδηλώσεις της τους απόγονους των φασιστών, με "guest star" τους εκπροσώπους των καταδικασμένων, ναζιστών, εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Αυτή η οργάνωση προχώρησε σε αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου όταν αυτός αναφέρθηκε  τον Αύγουστο του 2020, στις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο- Βίτσι. Η αγωγή κατατέθηκε με την κατηγορία της συκοφαντίας και η Ένωση αξιώνει από το δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για "ηθική βλάβη" και τη φυλάκισή του για έξι μήνες "ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί".

Η συγκεκριμένη ένωση με τις εκδηλώσεις και τη φρασεολογία της καλλιεργεί τον αντικομουνισμό και θέλει να "δικαιώσει" τις χιλιάδες διώξεις, εξορίες, βασανιστήρια και εκτελέσεις αγωνιστών εργατών, συνδικαλιστών, αντιστασιακών που συμμετείχαν στον αγώνα και οργάνωσαν την πάλη ενάντια στον φασισμό.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιβλέπεται άμεσα απ' αυτό, γεννά μεγάλα ερωτήματα για την κάλυψη των Κυβερνήσεων προς ομάδες και οργανώσεις με τέτοιο ρόλο και δράση. Ειδικότερα που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτρέπουν να προχωρήσει η αγωγή από έναν φορέα που η ίδια εποπτεύει.

Και όλα αυτά ενώ βλέπουμε την επανεμφάνιση φασιστικών πυρήνων με εγκληματική δράση και σχέδια για αποφυλάκιση των ναζιστών-δολοφόνων.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου καθώς και να μπει τέλος στις "εκδηλώσεις" μίσους της ΕΑΑΣ.»