Quantcast

Βίντεο σοκ: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου έξω από σχολείο της Αθήνας

Ο 15χρονος δέχτηκε απανωτά χτυπήματα, με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα του. 

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο με τον ξυλοδαρμό ενός 15χρονου από συνομήλικούς του έξω από το σχολείο του στην Αττική. 

Το σοκαριστικό βίντεο, που προβλήθηκε στο Mega, δείχνει το 15χρονο αγόρι να δέχεται απανωτά χτυπήματα, μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα, από ομάδα νεαρών ατόμων. Ένας τον χτυπά κι άλλοι τρεις τον έχουν κυκλώσει, μην τυχόν και ξεφύγει, ενώ προσπαθούν να του αρπάξουν και την τσάντα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, το παιδί έχει πέσει κάτω και δεν αντιδρά, ούτε ανταποδίδει τα χτυπήματα. Είναι σοκαρισμένος, κρατά το κεφάλι του για να προφυλαχτεί και περιμένει να σταματήσουν.

Η μητέρα του 15χρονου περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «Έξω από το σχολείο, την ώρα που σχολούσε, ήταν τέσσερα παιδιά που τον πλεύρισαν. Του ζήτησαν να πάει μαζί τους σε κάποιο παραπέρα σημείο, δεν ήθελε ο μικρός, ήθελε να φύγει. Ο ένας τον έπιασε από τον σάκο, τον τράβηξε, τον πήγαν σε απόμερο σημείο. Ο πρώτος του έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο. Το παιδί έπεσε κάτω, έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι κι άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι».

Όπως κατήγγειλε ο 15χρονος στην Αστυνομία, πριν από πέντε μήνες, είχε τσακωθεί με έναν άγνωστο νεαρό γιατί εκείνος μπήκε, χωρίς να έχει καμία δουλειά, στην ομάδα του viber στην οποία ανταλλάσσουν μηνύματα μόνο συμμαθητές. 

Μάλιστα, ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά το αγόρι, είναι αυτός με τον οποίο είχε τσακωθεί ο 15χρονος διαδικτυακά.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό της μία συμμαθήτρια του 15χρονου θύματος και φίλη των εξωσχολικών δραστών. Τόσο οι τέσσερις νεαροί που φαίνονται στο βίντεο όσο και το κορίτσι που το τραβά, έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση. Ο φάκελος της υπόθεσης, έχει σταλεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα περαιτέρω.

 

Η μητέρα του μαθητή καταγγέλλει πως το συγκεκριμένο κορίτσι εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κάθεται σε διπλανό θρανίο: «Ακόμα και σήμερα είναι στο παραδιπλανό θρανίο, μέσα στην ίδια τάξη. Η απάντηση του διευθυντή είναι ότι επειδή έγινε εκτός σχολείου δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Μου λέει, αν δεν αισθάνεται καλά να του αλλάξω τμήμα και αν δει ότι δεν αισθάνεται και πάλι καλά, να αλλάξει σχολείο. Είναι καλό και σωστό για ένα παιδί που χτυπήθηκε να κάθεται δίπλα του η σχεδόν ηθική αυτουργός; Πώς να αισθάνεται αυτό το παιδί», τονίζει η μητέρα του 15χρονου, σύμφωνα με την οποία ο γιος της δεν έχει συνέλθει από την άγρια επίθεση που δέχτηκε. «Προσπαθούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, σαν να μην έγινε κάτι, αλλά τον βλέπω… Υπάρχουν κι άλλα θέματα bullying, που τα μάθαμε παραπλεύρως και γίνονται σε άλλα παιδιά. Θέλει να μπει μπροστά να τα σώσει. Δεν καταλαβαίνω πόση ευθύνη έχει πια ένα σχολείο κι ας μην έγινε το γεγονός μέσα στο σχολείο».