Quantcast

Εγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της η 28χρονη»

Σε εξέλιξη διπλή έρευνα από την εισαγγελία και την Αστυνομία για τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, η οποία συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει  η νέα γυναικοκτονία μόλις λίγα μέτρα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, με θύμα μία 28χρονη και θύτη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της. 

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που είχε βάρδια στο φυλάκιο του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το μοιραίο  είχε συλληφθεί για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Ο αρχιφύλακας είχε προφυλακιστεί στη Λάρισα στη συνέχεια όμως και μετά από προσφυγή του στο ΣτΕ, είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στην Αστυνομία. 

Εν συνεχεία, μετατέθηκε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με τον φίλο της Κυριακής όταν έγινε το μοιραίο περιστατικό αυτός δεν βγήκε καθόλου από το κουβούκλιο, αλλά  μετά την θανατηφόρα επίθεση του 39χρονου στην 28χρονη.

Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι έχουν γίνει απανωτά λάθη στο ΑΤ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα υπήρχε επόπτης  ο οποίος στη συνέχεια θα έκανε περιπολία στους στόχους της περιοχής. 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θα μπορούσαν να πουν στην αδικοχαμένη κοπέλα, να περιμένει, προτού ξεκινήσει η περιπολία στους στόχους της περιοχής και να την πάνε με ασφάλεια στο σπίτι της, ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο.

Δημογλίδου: Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία το θύμα

«Προφανώς και η εικόνα αυτή συγκλονίζει κι εμάς κι εμείς αναζητούμε απαντήσεις για το τι έχει γίνει εκείνο το βράδυ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας για τη γυναικοκτονία έξω ακριβώς από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου εγγυήθηκε προσωπικά πως, «η έρευνα μέχρι τέλους», επισημαίνοντας ότι, «υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί που υπάρχουν».

Παραδέχθηκε πως «για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα προφανώς κι έγιναν λάθη», εξηγώντας ότι, αντικείμενα της ΕΔΕ είναι το «γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης από το τμήμα και γιατί δεν ήταν ο φρουρός στη θέση του».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διαβεβαίωσε αφενός πως «υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή» και αφετέρου ότι, «υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της».

«Όταν υπάρχει ένα νεκρό κορίτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες όταν δεν εξυπηρετούνται σωστά από την Αστυνομία.

 

«Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε έτσι το έργο της αστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία από ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε και τόνισε ότι, «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου».

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι, όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το βράδυ εκείνο θα κληθούν για κατάθεση. «Δεν μιλάμε για υποστελεχωμένο τμήμα, δεν μιλάμε για λάθη που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέληξε.

Νέες αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους - Το χρονικό και τα ντοκουμέντα

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/04) με θύμα μια 28χρονη, την οποία δολοφόνησε με μαχαίρι ο πρώην σύντροφός της στους Αγίους Αναργύρους, λίγα μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Η άτυχη γυναίκα μαζί με έναν φίλο της είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους επειδή είδε τον 39χρονο να την περιμένει έξω από το σπίτι της και φοβήθηκε. Μόλις βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα, την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση, της επιτέθηκε καθώς είχε στήσει καρτέρι θανάτου και την κατακρεούργησε.

Το Mega αποκαλύπτει πως το μοιραίο βράδυ υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.

Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεώρησαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς. Δόθηκε η συμβουλή να καλέσει την το 100 αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα αφέθηκε να φύγει.

 

«Θέλω περιπολικό...»: Ο διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση πριν τη δολοφονία της

Το MEGA δημοσιοποίησε τον διάλογο που είχε η άτυχη κοπέλα με το 100 λίγο πριν δεχτεί τη δολοφονική επίθεση. Όταν λοιπόν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφωνεί στο 100 και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

 

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έφερε στο φως το Star.

Συγκεκριμένα το βίντεο καταγράφει τον 39χρονο πρώην σύντροφο της Κυριακής να την πολιορκεί και να την παρακολουθεί.

Ο δράστης οδηγεί τη λευκή μηχανή του και κάνει βόλτες περιμετρικά του σπιτιού της 28χρονης. Τότε ήταν που το κορίτσι αντιλήφθηκε ότι εκείνος βρίσκεται στην περιοχή και έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον φίλο της για να ζητήσει βοήθεια, με την τραγική κατάληξη.

Δείτε το βίντεο:

Χρυσοχοΐδης για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: «Από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχω βιώσει» 
 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μετά από την εν ψυχρώ γυναικοκτονία της 28χρονης μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, από το οποίο μόλις είχε βγει και ενώ μιλούσε με το 100.

«Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γιατί έχει φύγει με ένα οδυνηρό τρόπο, με βίαιο τρόπο μια νέα κοπέλα 28 ετών και θρηνούμε όλοι γι αυτό», είπε αρχικά ο υπουργός.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

 

Εξήγησε ξανά πως, «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πρόσθεσε πως μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών και πως πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, σαν κοινωνία. «Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ο τελευταίος αποδέκτης αυτής της υπόθεσης είναι η αστυνομία, η αστυνομία οφείλει, παλεύει, κάνει μια προσπάθεια μεγάλη να διαχειρίζεται τα περιστατικά κατά τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε.

Ο υπουργός εξήγησε σχετικά με την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα πως: «Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ως προς την ποινική μεταχείριση όμως θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να “καθίσουν κάτω”, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».

Έκλεισε λέγοντας πως και ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον όρο γενοκτονία, το νομικό μέρος όμως, θέλει μια σοβαρή, ουσιώδη και ψύχραιμη συζήτηση.