Quantcast

Εύβοια: Εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός σε σπίτια και σχολεία

Οι επιπτώσεις του σημερινού σεισμού στη Νότια Εύβοια περιορίζονται σε υλικές ζημιές, ωστόσο αναστατωμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σε δημόσια κτίρια, όπως το νηπιαγωγείο της περιοχής, όσο και σε κατοικίες, με τις ρωγμές να είναι ορατές.

«Σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας, προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε στο evima.gr ο ο αντιδήμαρχος Κύμης, κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Η σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ σήκωσε από τα χαράματα στο πόδι τους κατοίκους, οι οποίοι τρόμαξαν αρκετά. Κάτοικος της περιοχής εξέφρασε τον φόβο του στο evima.gr «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες: