Quantcast

Κηφισιά: Τι λέει ο πατέρας του 5χρονου αγοριού που το ξέχασαν σε σχολικό λεωφορείο - ΒΙΝΤΕΟ

Δηλώσεις στο Action24 παραχώρησε ο πατέρας του παιδιού.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το χθεσινό περιστατικό στην Κηφισιά, όπου ένα παιδάκι ξεχάστηκε για περίπου 6 ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο

Το Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς σχημάτισε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, τόσο εις βάρος του οδηγού, όσο και της 70χρονης συνοδού του σχολικού λεωφορείου. Αμφότεροι αναζητήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν.

Πριν από λίγη ώρα, ο πατέρας του παιδιού μίλησε στο Action24 για την περιπέτεια που πέρασε ο γιος του. Αρχικά είπε πως: «Συγκινητική ήταν για εμάς η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό γι’ αυτό».

 

«Θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια και την μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά», συμπλήρωσε ο πατέρας του αγοριού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου περιέγραψε πως «το ένα παιδί ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν. Το πάρκινγκ είναι μακριά από το σχολείο, ούτε εκεί το είδαν, με αποτέλεσμα να κλείσει το σχολικό και το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του».

 

Ο πρόεδρος κατέληξε λέγοντας: «Κάποια στιγμή, ο μικρός άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, ήταν πάρα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς το παιδάκι φοβήθηκε και γύρισε πίσω, έδειξε δηλαδή μία ψυχραιμία τρομερή. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”. Μπήκε ξανά στο σχολικό, δέθηκε με την ζώνη, έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβασε. Μέχρι να το βρουν. Αυτό έγινε μετά από 6,5-7 ώρες».