Quantcast

Νάουσα: Πώς ένας γάμος ήταν η αιτία να κολλήσει κορωνοϊό σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό

Εξαιτίας ενός γάμου, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό νοσεί από κορωνοϊό στον δήμο Νάουσας, ενώ εκτινάχθηκαν και τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr,  τις ημέρες πριν από το γάμο, στήθηκαν τρικούβερτα γλέντια, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, ενώ το ίδιο συνέβη τόσο στο μυστήριο όσο και στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε. 

Τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη φέρονται, την ημέρα του γάμου να είχαν πυρετό, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι νόσησαν κατά τη διάρκεια του γάμου ή στο γλέντι που ακολούθησε.

Ως αποτέλεσμα, πάντως, τα κρούσματα στο συγκεκριμένο χωριό να εκτοξευθούν ενώ υπήρξε μεγάλη διασπορά καθώς στα γλέντια του γάμου συμμετείχαν και κάτοικοι γειτονικών περιοχών.

Φωτογράφος που ήταν στο γάμο μίλησε στο voria.gr, λέγοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα, χωρίς να νοσεί, ωστόσο όπως λέει συγγενείς του που ήταν καλεσμένοι στο γάμο διεγνώσθησαν θετικοί.

Βάσει πληροφοριών, τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Νάουσας, εκτινάχθηκαν, σχεδόν μέσα σε μια εβδομάδα και από τα 170 που ήταν την περασμένη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ξεπέρασαν τα 350 στις 18/10, ενώ τα 100 από αυτά είναι στο συγκεκριμένο χωριό.

Ο δήμος έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό με τον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Καρανικόλα να σημειώνει  ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ιικό φορτίο, ενώ ο ίδιος  έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με υγειονομικούς φορείς  και με την αστυνομία. Απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης ο δήμος Νάουσας βρίσκεται περίπου στο 50% ενώ λίγο χαμηλότερο είναι το ποσοστό στα χωριά που απαρτίζουν τον καλλικρατικό δήμο.

Πληροφορίες: Voria.gr