Quantcast

Προβλήματα και στην Αττική από τη χιονόπτωση - Ποιοι δρόμοι χρειάζονται προσοχή

Λευκό τοπίο η πρωτεύουσα, όπως όλη η χώρα. Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα. Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, λόγω της χιονόπτωσης. Η κακοκαιρία, ωστόσο, ήταν φονική για έναν άνδρα στη Ρόδο, που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι, την ώρα που δύο ακόμα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Ένας ακόμα πρόσφυγας έχασε τη ζωή του στον καταυλισμό της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Το σκηνικό του καιρού έχει βελτιωθεί στην Αθήνα, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, λόγω του παγετού, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Τετάρτη.

Στην Αθήνα αν και οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δήμοι εργάζονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας προς αυτή την κατεύθυνση, παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία, κυρίως στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έφερε σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Tα προβλήματα που υπήρχαν το πρωί στις γραμμές του μετρό (1 και 3) αποκαταστάθηκαν και έτσι οι συρμοί φτάνουν μέχρι την Κηφισιά και το αεροδρόμιο, αντίστοιχα.

H ακινητοποίηση, ωστόσο, συρμού στις γραμμές του Προαστιακού, λίγο πριν από τις 11, προκάλεσε νέα διακοπή των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο. Στις 12:00 περίπου αποσύρθηκε ο ακινητοποιημένος συρμός του Προαστικού, με τα δρομολόγια να αντικαθίστανται σταδιακά.

ΟΣΕ - δρομολόγια

Προβλήματα υπάρχουν και σε πολλές γραμμές των λεωφορείων. Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Ακρόπολη - χιόνια

Χιόνια - Μαρούσι

Κηφισίας - Aττική Οδός - χιόνια - χιόνι - κακοκαιρία - Τηλέμαχος

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται λόγω του παγετού, στη λεωφόρο Αττικού Άλσους, από την οδό Έβρου και στην οδό Καρπενησιώτη, από την Βριλησσού, στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την Τροχαία

-Διεκόπη η κυκλοφορία και στην λεωφόρο Χασιάς.

-Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος Αβραμίδης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

-Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Κηφισίας - Aττική Οδός - χιόνια - χιόνι - κακοκαιρία - Τηλέμαχος

Αποκαταστάθηκε, λίγο μετά τις 8, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας (8:30), η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης. Ενώ λίγο αργότερα άνοιξε και το ρεύμα προς Λαμία.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία έχουν μεταβεί μηχανήματα και στελέχη των δήμων και της Περιφέρειας, που καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ